Αισθητική Χειρουργική | Πρόσωπο

Βλεφαροπλαστική

 

Η βλεφαροπλαστική είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην Πλαστική Χειρουργική και αντιμετωπίζει την κουρασμένη, "γηρασμένη" όψη που πολλοί απο εμάς έχουμε με την πάροδο των χρόνων.

Τα βλέφαρα διαμορφώνουν το βλέμμα και παίζουν τον κυριότερο ρόλο στην εμφάνιση του προσώπου. Από νεαρή ηλικία οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια μπορεί να είναι εμφανείς, κάτι που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς και την εκφραστικότητα κάθε ατόμου.

Η  βλεφαροπλαστική  θεωρείται ως η πιο διαδεδομένη  αντιγηραντική επέμβαση.  Πραγματοποιείται για να διορθώσει την περίσσεια του δέρματος στα άνω βλέφαρα και τις “σακούλες” στα κάτω βλέφαρα, δίνοντας έτσι μια ανανεωμένη και πιο νεανική εμφάνιση στο πρόσωπο σε συνδυασμό με πιο νεανικό και φρέσκο βλέμμα.

Ωστόσο με την τεχνική αυτή μπορούν να βελτιωθούν και λειτουργικά προβλήματα, τα, όπως για παράδειγμα  η ελάττωση του οπτικού μας πεδίου.

Πριν την επέμβαση

Συνίσταται η διακοπή του καπνίσματος 4 εβδομάδες πριν και μετά το χειρουργείο ώστε να επιτευχθεί γρήγορη και καλή επούλωση καθώς και πριν το χειρουργείο η διακοπή οποιουδήποτε φαρμάκου μπορεί να επηρεάσει την πήξη του αίματος, όπως ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα καθώς και συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνονται προληπτικά.

Επίσης λεπτομερής αιματολογικός, ακτινολογικός, καρδιογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί πριν την επέμβαση.

 

Τεχνική

 

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 35 ετών, αλλά εφαρμόζεται και σε μικρότερες ηλικίες, ειδικά όταν υπάρχουν δυσμορφίες των βλεφάρων λόγω κληρονομικότητας ή ασθένειες.

Το χειρουργείο διαρκεί  45 λεπτά έως 2 ώρες και γίνεται με τοπική ή ολική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Μπορεί να γίνει μόνο στο πάνω βλέφαρο ή στο κάτω ή και στα 2 βλέφαρα μαζί.

 

 • Άνω βλεφαροπλαστική:

Η τομή γίνεται μέσα στη πτυχή που σχηματίζουν το περίσσιο δέρμα και λίπος το οποίο αφαιρείται. Είναι  καλά κρυμμένη στη φυσιολογική πτυχή του δέρματος και καθίσταται αόρατη εντός λίγων εβδομάδων. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 45 λεπτά και πραγματοποιείται στο ιατρείο μας υπό τοπική αναισθησία

Επίσης, μπορεί τότε να συνδυαστεί με τεχνική ανόρθωσης των φρυδιών για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

 • Κάτω βλεφαροπλαστική:

Η τομή γίνεται στο κάτω βλέφαρο, ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες ώστε να μην φαίνονται οι ουλές. Είναι μια πιο λεπτή σε χειρισμούς επέμβαση σε σχέση με την άνω. Οι τομές επεκτείνονται λίγο προς τα πλάγια με μικρή κλίση προς τα κάτω προσπαθώντας να τις τοποθετήσουμε μέσα σε φυσικές ρυτίδες έκφρασης του προσώπου (πόδι της χήνας).

Με τη βλεφαροπλαστική, μπορούν να ωφεληθούν και άλλα σημεία του προσώπου. Μέσα από την τομή της βλεφαροπλαστικής με κατάλληλη τεχνική μπορεί να επιτύχουμε και ανόρθωση του μέσου τρίτου του προσώπου με βελτίωση των ρινοπαρειακών  ρυτίδων.

Μετεγχειρητικά

 

 • Συνήθως δεν υπάρχει καθόλου πόνοςκαι εάν έστω υπάρξει κάποια ενόχληση αυτή αντιμετωπίζεται εύκολα με ήπια παυσίπονα από το στόμα.
 • Ο ασθενής την ίδια ημέρα μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.
 • Για λίγες ώρες μετά το χειρουργείο τοποθετούνται κρύες κομπρέσες στην περιοχή.
 • Επειδή τον πρώτο καιρό μετά την επέμβαση τα μάτια μπορεί να είναι λίγο ευαίσθητα στο φως, τον αέρα και το κλιματιστικό συνιστάται η χρήση οφθαλμικής αλοιφής για τη διάρκεια της νύκτας και τεχνητά δάκρυα για τη διάρκεια της ημέρας.
 • Μπορεί να εμφανιστεί οίδημα και εκχυμώσεις τα οποία υποχωρούν από μόνα τους σε 48 ώρες έως και 6 ημέρες ενώ τα ράμματα αφαιρούνται το δεύτερο 24ωρο στο κάτω βλέφαρο και σε 4 μέρες στο άνω βλέφαρο.
 • Το make-up επιτρέπεται μετά την 1η εβδομάδα ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακούς επαφής μετά από περίπου 2 εβδομάδες.
 • Τα γυαλιά ηλίου και το ήπιο μασάζ στην περιοχή είναι απαραίτητα τους πρώτους μήνες.
 • Κοιμηθείτε με το κεφάλι σηκωμένο σε μαξιλάρι τις πρώτες ημέρες.
 • Μπορεί να χρειασθεί από μία έως τρεις εβδομάδες ώστε οι περισσότεροι να αισθανθούν άνετα να επιστέψουν στην δουλειά τους και να συναναστραφούν τον κοινωνικό τους περίγυρο.

 

Διάρκεια αποτελέσματος

 

Το αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει από 10-15  χρόνια ανάλογα με το είδος του προβλήματος, της ποιότητας του δέρματος, τον βαθμό εκφραστικότητάς του και τον τρόπο ζωής του. Το κάπνισμα, το αλκοόλ, είναι κάποιοι από τους επιβαρυντικούς παράγοντες για τη διάρκεια του αποτελέσματος.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ