Μή Επεμβατικές | Ενέσιμες Θεραπείες

Αφαίρεση Τατουάζ

 

 

Το Pico Laser φέρνει την επανάσταση στην αφαίρεση τατουάζ, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμη και σε παραδοσιακά δύσκολα χρώματα και στο μισό χρόνο από αυτόν που απαιτούν τα υπόλοιπα αντίστοιχα laser.

 

Η αφαίρεση τατουάζ είναι μία ιατρική πράξη που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια της σύγχρονης laser τεχνολογίας και πρέπει να εκτελείται από ιατρικό προσωπικό, ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον επιθυμητό χρόνο με απόλυτη ασφάλεια. Αυτό σημαίνει πως το laser για την αφαίρεση τατουάζ δεν μπορεί να εφαρμοστεί (σύμφωνα και με τη νομοθεσία της χώρας μας) σε κέντρα αισθητικής, αλλά μόνο σε ιατρεία πλαστικής χειρουργικής ή δερματολογίας και μόνον υπό ιατρική επίβλεψη. Όμως εδώ τίθεται το ερώτημα, γιατί να αφαιρέσει κάποιος το τατουάζ του; Το θέμα αυτό είναι καθαρά προσωπικό, όμως οι μελέτες δείχνουν πως περίπου ένα 30% των ανθρώπων με τατουάζ θα ήθελαν να μην έχουν κάποιο ή όλα τα τατουάζ τους, ενώ ένα 16% είναι έτοιμο να προχωρήσει στη διαδικασία αφαίρεσής τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει διότι κάναμε στο παρελθόν ένα τατουάζ που πλέον δεν μας εκφράζει αισθητικά ή γιατί οι συνθήκες ζωής μας, προσωπικές ή επαγγελματικές, δεν μας επιτρέπουν πλέον να το έχουμε. Το θέμα είναι ένα: Η εποχή που τα τατουάζ μας αποτελούσαν επιλογή ζωής εφ’ όρου ζωής έχει περάσει ανεπιστρεπτί, χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας laser και της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής. Τα laser νέας γενιάς δίνουν εδώ και αρκετά χρόνια καλά αποτελέσματα στην αφαίρεση τατουάζ, όμως συχνά άφηναν πίσω τους σκιάσεις και λεκέδες ή χρειάζονταν έναν τεράστιο αριθμό συνεδριών για να μπορέσουν να δώσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Το Pico Laser, χάρη στην τεχνολογία picosecond νέας γενιάς, φέρνει πραγματική επανάσταση στο κεφάλαιο «αφαίρεση τατουάζ», επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα πλήρους εξάλειψης της δερματοστιξίας, χωρίς σκιές, χωρίς σημάδια, χωρίς ουλές, χωρίς πόνο και ταλαιπωρία, αλλά και στο μισό χρόνο από αυτόν που απαιτούν όλα τα υπόλοιπα αντίστοιχα laser της αγοράς.

 

 

Λειτουργία Pico Laser για Αφαίρεση Τατουάζ

Το Pico Laser, το οποίο φέρει έγκριση από τον εξαιρετικά έγκυρο Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο έχει να επιδείξει σήμερα η επιστήμη στον τομέα της αφαίρεσης τατουάζ, αλλά και της δερματικής ανάπλασης και της αφαίρεσης δερματικών βλαβών, δυσχρωμιών, μελασμάτων κλπ. Δίνει θεαματικά αποτελέσματα με τεράστια ασφάλεια, αρκεί να εφαρμόζεται από έμπειρα ιατρικά χέρια, ενώ το βασικό του πλεονέκτημα είναι πως προσφέρει τα μοναδικά του αποτελέσματα στο μισό χρόνο από αυτόν που χρειάζονται οι υπόλοιπες αντίστοιχες συσκευές laser. Η αποτελεσματική του δράση οφείλεται στην προηγμένη τεχνολογία picosecond νέας γενιάς, που το καθιστά ένα πανίσχυρο laser με μέγιστη ισχύ και μίνιμουμ διάρκεια παλμού. Η διάρκεια του παλμού είναι και το μυστικό της επιτυχίας του Pico Laser, αφού αυτή υπολογίζεται πλέον σε picosecond, τα οποία αποτελούν χρόνο παλμού 1000 φορές μικρότερο από τα γνωστά μας nanosecond, που συναντούμε στα περισσότερα laser. Αυτή η ελάχιστη διάρκεια παλμού είναι που κάνει το Pico Laser να μπορεί να διοχετεύει τη μεγαλύτερη δυνατή ενέργεια για άριστα αποτελέσματα, αλλά χωρίς κίνδυνο για τους υγιείς ιστούς. Η απόλυτα στοχευμένη και ελεγχόμενη δράση του κατακερματίζει το τατουάζ, και μόνο αυτό, χωρίς να επιφέρει καμία βλάβη στην παρακείμενη περιοχή. Γενικά τα laser αφαίρεσης τατουάζ λειτουργούν μέσω ενός φαινομένου που λέγεται «φωτοακουστικό» και έρχεται να διασπάσει τις χρωστικές, δηλαδή το μελάνι του τατουάζ, σε απειροελάχιστα μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια απομακρύνονται φυσικά από τον οργανισμό. Το θέμα όμως είναι πως όλα τα τατουάζ δεν είναι ίδια, δεν έχουν την ίδια παλαιότητα, τα ίδια χρώματα, δεν έχουν χτυπηθεί στο ίδιο βάθος και δεν έχουν την ίδια τεχνική ακρίβεια. Το Pico Laser διαθέτει 3 διαφορετικά μήκη κύματος και κεφαλή fractional που το κάνει πάρα πολύ ευέλικτο και προσαρμόσιμο σε διαφορετικές ανάγκες. Χάρη στην ιδιότητά του να εκπέμπει υψηλή παλμική ενέργεια σε διαφορετικά μήκη κύματος μπορεί να στοχεύει απολύτως ελεγχόμενα τις χρωστικές των τατουάζ σε οποιοδήποτε βάθος του δέρματος κι αν έχουν τοποθετηθεί. Κι ακριβώς επειδή, ανάλογα με το χρώμα του τατουάζ είναι διαφορετικό και το επίπεδο του δέρματος που πρέπει να εισχωρήσει το laser, το Pico Laser κάνει πραγματικά θαύματα στην εξάλειψη της δερματοστιξίας, αφού εφαρμόζει διαφορετικό μήκος κύματος για σκούρα χρώματα, διαφορετικό για κίτρινο, πορτοκαλί ή πράσινο και διαφορετικό για γαλάζιο, μοβ και λοιπά «δύσκολα» χρώματα. Έτσι το Pico Laser κατορθώνει να δίνει αποτελέσματα ακόμη και σε τατουάζ που παλιά φάνταζε αδύνατον να εξαφανιστούν, χωρίς κανέναν κίνδυνο τραυματισμού του τριγύρω υγιούς ιστού. Επίσης η κεφαλή fractional προάγει την ανάπλαση, αφήνοντας την επιδερμίδα τέλεια και αναγεννημένη για πλήρως ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

Λεπτομέρειες Pico Laser για Αφαίρεση Τατουάζ

Το Pico Laser εξαλείφει όλες τις πιθανές αποχρώσεις εύκολα, ανώδυνα, χωρίς σημάδια, σκιές και τραυματισμούς, ενώ το επιτυγχάνει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οποιοδήποτε άλλο laser της κατηγορίας του. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και όλους τους τύπους τατουάζ, δεν χρησιμοποιεί χημικές ουσίες και είναι απολύτως στοχευμένο και ελεγχόμενο. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν για την πλήρη αφαίρεση του τατουάζ ποικίλει ανάλογα με την παλαιότητα του τατουάζ, τα χρώματά του, την ποιότητα και το είδος των μελανιών, την περιοχή στην οποία έχει χτυπηθεί κλπ., όμως γενικά θα ήταν ασφαλές να πούμε πως κατά μέσο όρο απαιτούνται 5-10 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 4-8 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Με το Pico Laser η κάθε συνεδρία διαρκεί λιγότερο χρόνο και οι απαιτούμενες συνεδρίες είναι σαφώς λιγότερες, ενώ το αποτέλεσμα εντυπωσιακά ανώτερο των συνηθισμένων. Οι ισχυροί ψυκτικοί μηχανισμοί που συνοδεύουν τα νέα συστήματα laser κάνουν τη θεραπεία εξαιρετικά καλά ανεκτή από όλους, ενώ δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αποθεραπεία. Όταν πλέον το δέρμα καθαρίσει εντελώς μπορούμε να κάνουμε ξανά ακόμη και τατουάζ στην περιοχή, εάν το επιθυμούμε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως, όπως συμβαίνει γενικά με τα laser, η θεραπεία για αφαίρεση τατουάζ είναι καλό να μην πραγματοποιείται τους μήνες με έντονη ηλιοφάνεια, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ανελλιπώς αντηλιακή προστασία, εφόσον η περιοχή εφαρμογής δεν καλύπτεται από ρούχα ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, για όλη τη διάρκεια και κάποιο διάστημα μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών.

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Χρόνος Συνεδρίας: 15-30 λεπτά 

Χώρος Συνεδρίας: Ιατρείο

Τύπος Αναισθησίας: Τοπική ή καθόλου

Τύπος Θεραπείας: Laser

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ