Μή Επεμβατικές | Ενέσιμες Θεραπείες

Lifting με Νήματα

 

To λίφτινγκ χωρίς νυστέρι, ή αλλιώς το lifting με νήματα, δίνει αποτελέσματα ανόρθωσης σε πρόσωπο, μάτια και λαιμό, χωρίς ταλαιπωρία και μακρά αποθεραπεία.

 

To lifting χωρίς νυστέρι υπήρξε για χρόνια ένα βασικό ζητούμενο της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής, καθώς είναι τεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που θα ήθελαν αποτελέσματα ανόρθωσης και σύσφιξης στο πρόσωπο, γυρνώντας πίσω τους δείκτες του ρολογιού, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν στη διαδικασία ενός χειρουργείου ή δεν είναι ακόμη κατάλληλοι υποψήφιοι για ένα επεμβατικό facelift. Η λύση ήρθε πριν κάποια χρόνια με τη μορφή των νημάτων ανάρτησης, που έκαναν πλέον και επίσημα εφικτή την ύπαρξη ενός μη επεμβατικού lifting. Τα νήματα αυτά δεν είναι κάτι τόσο νέο, αφού είναι ένας τύπος ραμμάτων που εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται σε διάφορες χειρουργικές ειδικότητες, όπως η καρδιολογία και η αγγειοχειρουργική. Ουσιαστικά λοιπόν είναι ένα είδος απορροφήσιμων ραμμάτων, απολύτως βιοσυμβατών, που στην περίπτωση της αισθητικής ιατρικής πήραν τη θέση τους στις αντιγηραντικές minimum invasive θεραπείες. Το Lifting με Νήματα λοιπόν είναι ο τρόπος να επιτύχουμε ανόρθωση, βελτίωση του οβάλ και του περιγράμματος του προσώπου, εξάλειψη της χαλάρωσης και μείωση των ρυτίδων και των γραμμών σε πρόσωπο, μάτια και λαιμό, χωρίς νυστέρι, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς νάρκωση και χωρίς αποθεραπεία.

 

 

Τα Νήματα για Lifting

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα νήματα που χρησιμοποιούνται για τη διαδικασία είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες σε χειρουργικές επεμβάσεις στα αγγεία και στην καρδιά και είναι απολύτως απορροφήσιμα. Αυτό σημαίνει πως παρέχουν αρχικά πολύ καλή και σταθερή στήριξη, σταδιακά απορροφώνται πλήρως από τον οργανισμό και εξαφανίζονται, αφήνοντας όμως πίσω τους το επιθυμητό αποτέλεσμα για καιρό μετά την απορρόφησή τους. Καθώς η τεχνική της ανάρτησης του προσώπου με νήματα έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, είναι λογικό να έχουν αναπτυχθεί διάφορες κατηγορίες και τύποι νημάτων για τη συγκεκριμένη χρήση. Με μέγιστο γνώμονα την ασφάλεια, πολλές εταιρείες παράγουν νήματα ανάρτησης πλέον με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε διαφορετικού προσώπου, λύνοντας τα χέρια του πλαστικού χειρουργού και προσφέροντάς του επιπλέον όπλα στη φαρέτρα του για τη μάχη κατά της γήρανσης. Έτσι, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε διαφορετικού προσώπου και της κάθε διαφορετικής περιοχής του προσώπου, ο γιατρός σήμερα μπορεί να έχει στη διάθεσή του και διαφορετική γκάμα νημάτων. Τα νήματα 4ης γενιάς PCLA συγκεντρώνουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των νημάτων προηγούμενης τεχνολογίας, αφού διαθέτουν όλα τα πλεονεκτήματα των PCL και των PLLA, χωρίς να συνοδεύονται από τις όποιες αδυναμίες τους. Είναι πιο ανθεκτικά, προσφέρουν μεγαλύτερη περίοδο βιοδιάσπασης, έχουν ενισχυμένη ελαστικότητα και διαθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία, ενώ οι ακίδες που φέρουν κατά μήκος τους προσφέρουν πιο ενισχυμένη στήριξη. Τα νήματα ανάρτησης φέρουν έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

 

 

Διαδικασία Lifting με Νήματα

Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται φυσικά στο ιατρείο και χωρίς γενική αναισθησία με το ειδικό kit των νημάτων, που περιλαμβάνει κάποιες ειδικά σχεδιασμένες βελόνες, με τη βοήθεια των οποίων ο πλαστικός χειρουργός εισάγει το νήμα κάτω από το δέρμα και εν συνεχεία αφαιρεί τη βελόνα, αφήνοντας το νήμα στην κατάλληλη θέση. Ο σωστός και ακριβής σχεδιασμός παίζει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία της διαδικασίας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι τέλειο και απολύτως φυσικό, αντιστρέφοντας την εικόνα της χαλάρωσης και της πτώσης, χωρίς να μπορεί να γίνει αντιληπτό το πως επιτεύχθηκε η νεανική και φρέσκια εικόνα στο πρόσωπο. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει φυσικά τα σημεία εισαγωγής των νημάτων αλλά και τον τύπο και τον αριθμό των νημάτων που θα χρειαστεί η κάθε υπό θεραπεία περιοχή, ενώ μπορεί να απαιτηθεί και συνδυασμός νημάτων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ο γιατρός εισάγει το κάθε νήμα με την ειδική βελόνα και στη συνέχεια την τραβά προς την επιθυμητή κατεύθυνση, σταθεροποιώντας το νήμα στην κατάλληλη θέση. Τα νήματα που φέρουν ακίδες κατά μήκος τους προσφέρουν ακόμη καλύτερη στήριξη και είναι πιο κατάλληλα για μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωση, ενώ σε περιοχές με έντονη κίνηση απαιτούνται πιο ελαστικά νήματα. Η διαδικασία και η παρουσία των νημάτων στην περιοχή εφαρμογής προσφέρει διττό αποτέλεσμα, αφού και ανορθώνουν άμεσα την εικόνα του προσώπου και κατά τη σταδιακή τους απορρόφηση από τον οργανισμό προάγουν την κολλαγονογένεση, με αποτέλεσμα και την παράταση του αποτελέσματος και τη σύσφιξη και τη βελτίωση της ποιότητας και της ελαστικότητας του δέρματος στην υπό θεραπεία περιοχή. Τα νήματα επίσης τοποθετούνται με τη μορφή πλέγματος κάτω από το δέρμα, γύρω από το οποίο αρχίζει να παράγεται κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ. Αυτό τελικά έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός φυσικού πια πλέγματος, το οποίο παραμένει, ακόμη και όταν τα νήματα έχουν πλέον απορροφηθεί πλήρως, αφήνοντας το δέρμα πιο σφιχτό, πιο πυκνό και πιο ενυδατωμένο.

 

 

Lifting με Νήματα και Λεπτομέρειες

Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 60 λεπτά στο ιατρείο και έτσι η εν λόγω θεραπεία εντάσσεται στα λεγόμενα lunchbreak treatments. Δεν απαιτείται αποθεραπεία, αλλά είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται ευλαβικά οι οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για τις πρώτες ημέρες μετά τη συνεδρία. Μεταξύ των βασικών οδηγιών είναι η αποφυγή άσκησης πίεσης ή τραυματισμού για κάποιες μέρες στην περιοχή εφαρμογής, η αποφυγή της μάσησης πολύ σκληρών τροφών ή τσίχλας, η αποφυγή έντονης ζέστης στην περιοχή κλπ. Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 12 μήνες, ενώ η μέθοδος δρα πολύ καλά συνδυαστικά και με άλλες αντιγηραντικές θεραπείες, όπως η βοτουλινική τοξίνη και το υαλουρονικό οξύ (link με τις αντίστοιχες σελίδες σε κάθε θεραπεία). Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θεραπεία, καθώς μπορεί να δώσει πολύ όμορφα αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο σε περιπτώσεις ήπιας ή μέτριας χαλάρωσης, όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ εκτεταμένη πτώση, με το τρόπο που θα το επιτύχει ένα επεμβατικό facelift (link με facelift). Η ανόρθωση με νήματα είναι μία πολύ ασφαλής τεχνική με εντυπωσιακά αποτελέσματα που μπορεί να παρατείνει την ανάγκη για ένα χειρουργείο για αρκετό καιρό και να αφήσει το πρόσωπο εμφανώς ανανεωμένο, φρέσκο και νεανικό με αποτελέσματα που βελτιώνονται για καιρό μετά την εφαρμογή.

 

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Χρόνος Συνεδρίας: 30-60 λεπτά 

Χώρος Συνεδρίας: Ιατρείο

Τύπος Αναισθησίας: Τοπική ή καθόλου

Τύπος Θεραπείας: Ενέσιμη

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ