Αισθητική Χειρουργική | Σώμα

Ανόρθωση Γλουτών

 

Η αυξητική και ανόρθωση γλουτών είναι η επέμβαση της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που θα σου δώσει τις καμπύλες που ονειρεύεσαι, βελτιώνοντας ταυτόχρονα συνολικά την εικόνα του σώματός σου.

 

 

Τα τελευταία χρόνια η αυξητική και η ανόρθωση γλουτών έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία, καθώς διάσημες celebrities σε όλο τον κόσμο, και ιδίως στις ΗΠΑ, προχώρησαν στην εν λόγω διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία και επέδειξαν έντονα μέσα από τις φωτογραφήσεις και τα social media τους. Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει διττό στόχο, καθώς και επιτυγχάνει την αύξηση του όγκου στην περιοχή, δημιουργώντας στρογγυλούς, καλοσχηματισμένους και τορνευτούς γλουτούς, αλλά και φροντίζει για την ανόρθωσή τους, ώστε οι νέοι και πλούσιοι γλουτοί να στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων και να είναι στητοί και τέλειοι, όπως αυτοί των Βραζιλιάνων καλλονών. Πέρα όμως από την περιοχή των γλουτών αυτή καθαυτή, η επέμβαση βελτιώνει συνολικά την εικόνα του σώματος, καθώς και δημιουργείται αυτόματα η εικόνα ενός ανάποδου S μεταξύ στήθους, μέσης και γλουτών, που θεωρείται και η ιδανική. Παράλληλα, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η τεχνική BBL με τη χρήση αυτόλογου λίπους, η υποψήφια απαλλάσσεται και από το τοπικά συσσωρευμένο λίπος που την ενοχλεί όπου κι αν βρίσκεται αυτό, στα πλαίσια του ίδιου χειρουργείου. Υπάρχουν τρεις τεχνικές για την ανάπλαση της περιοχής των γλουτών: η BBL, η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης και η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος. Κάθε μία συνοδεύεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ενώ η πλέον δημοφιλής τα τελευταία χρόνια είναι με διαφορά η BBL. Σε κάθε περίπτωση η εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού στις συγκεκριμένες τεχνικές παίζει τεράστιο ρόλο τόσο στο τέλειο αποτέλεσμα όσο και στη διάρκειά του στο χρόνο.

 

 

Τεχνικές Αυξητικής και Ανόρθωσης Γλουτών

Όπως είπαμε και παραπάνω, υπάρχουν τρεις διαφορετικές τεχνικές για την αύξηση του μεγέθους των γλουτών, με την BBL να ξεχωρίζει με διαφορά τα τελευταία χρόνια. Η αύξηση του μεγέθους συνήθως δίνει από μόνη της μία ανοδική τάση στους γλουτούς, κάτι που φροντίζει να επιτύχει ο πλαστικός χειρουργός κατά τη διαδικασία, οπότε περιλαμβάνει εν μέρει και την ανόρθωση. Όμως υπάρχει και η μεμονωμένη ανόρθωση, είτε για γυναίκες που δεν επιθυμούν ή δεν χρειάζονται την αύξηση, είτε για γυναίκες με πολύ μεγάλου βαθμού πτώση που επιτάσσει και την παράλληλη ανόρθωση μαζί με την αυξητική.

-BBL, γνωστή και ως Brazilian Butt Lift. Πρόκειται μακράν για την πλέον δημοφιλή τεχνική αυξητικής και ανόρθωσης γλουτών σήμερα, αφού δεν περιλαμβάνει κανένα από τα μειονεκτήματα των παλαιότερων τεχνικών, ενώ συγκεντρώνει τεράστια πλεονεκτήματα και προσφέρει ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αφορά στην αύξηση και την ανάπλαση της περιοχής των γλουτών με τη χρήση αυτόλογου λίπους, δηλαδή λίπους που προέρχεται από το ίδιο το σώμα του ασθενούς. Η συγκεκριμένη τεχνική συνοδεύεται από τρία πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, που είναι και αυτά που την έχουν καθιερώσει στο χώρο της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής. Πρώτον, το αυτόλογο λίπος είναι ένα υλικό που προέρχεται από το ίδιο μας το σώμα, κατά συνέπεια είναι απολύτως ασφαλές, βιοσυμβατό και αποκλείεται η αλλεργική αντίδραση ή η απόρριψή του από τον οργανισμό. Δεύτερον, το BBL στην ουσία είναι τεχνική διπλή, αφού χαρίζει στον ίδιο χειρουργικό χρόνο δύο αποτελέσματα, απομακρύνοντας το λίπος από εκεί που δεν το θέλουμε και αξιοποιώντας το εκεί που το χρειαζόμαστε. Και τρίτον, παρότι περιλαμβάνει και λιποαναρρόφηση σε άλλο σημείο του σώματος και επανατοποθέτηση του λίπους στους γλουτούς, παραμένει λιγότερο επεμβατική μέθοδος από την αυξητική με ενθέματα σιλικόνης. Γενικά η διαδικασία, που πραγματοποιείται, συνήθως χωρίς γενική αναισθησία αλλά με τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη σε οργανωμένη κλινική, αφορά στην αφαίρεση του λίπους από σημεία του σώματος όπου υπάρχει σε περίσσεια, συνήθως την κοιλιά, τα ψωμάκια της μέσης ή την έσω επιφάνεια των μηρών, στην επεξεργασία του και στην επανέγχυσή του μέσα στους γλουτούς. Η εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού στην εν λόγω τεχνική είναι εξαιρετικά σημαντική και για το όμορφο τελικό αποτέλεσμα και για τη διάρκειά του στο χρόνο, καθώς η τοποθέτηση του λίπους πρέπει να γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, κατά στρώματα και με ιδιαίτερη τεχνική. Κατά το BBL επιτυγχάνεται και ταυτόχρονη ελαφρά ανόρθωση των γλουτών, εφόσον η τεχνική εφαρμοστεί με τον κατάλληλο τρόπο.

-Αυξητική με Ενθέματα Σιλικόνης. Η αυξητική γλουτών με ενθέματα σιλικόνης, ειδικά σχεδιασμένα για την εν λόγω περιοχή, είναι μία αρκετά παλαιότερη τεχνική, η οποία όμως συνεχίζει να χρησιμοποιείται, καθώς συνοδεύεται από ορισμένα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα. Το βασικότερο είναι πως υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί το μέγεθος των γλουτών όσο επιθυμεί η ασθενής, αφού τα ενθέματα σιλικόνης (ίδιας τεχνολογίας με αυτά που χρησιμοποιούνται στην αυξητική μαστού) διατίθενται σε πολλά μεγέθη και σχήματα. Η τοποθέτηση του ενθέματος γίνεται μέσα από μία σχετικά μικρή τομή στο επίπεδο του κόκκυγα και η θήκη που θα το φιλοξενήσει μπορεί να δημιουργηθεί σε διάφορα επίπεδα μέσα στο γλουτό, ανάλογα με την τεχνική που θα επιλέξει να ακολουθήσει ο πλαστικός χειρουργός. Το θέμα με τα ενθέματα και ο λόγος που πλέον δεν προκρίνεται τόσο το συγκεκριμένο χειρουργείο είναι πως το ένθεμα αποτελεί ξένο σώμα, το οποίο ειδικά στην περιοχή των γλουτών έχει κίνδυνο μετακίνησης, επηρεάζοντας το αποτέλεσμα, αλλά επίσης μπορεί να απορριφθεί από το σώμα ή να προξενήσει φλεγμονή.

-Αυξητική με Υαλουρονικό Οξύ. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολυδοκιμασμένο filler με τεράστιο εύρος εφαρμογών. Μία από τις εφαρμογές αυτές είναι και η προσθήκη όγκου στους γλουτούς με τη χρήση ειδικού τύπου υαλουρονικού οξέος μεγάλης πυκνότητας και συνοχής. Η έγχυση γίνεται με ειδική βελόνα-μικροκάνουλα σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη αύξηση και προβολή του γλουτού. Πρόκειται για τη λιγότερο δημοφιλή τεχνική, καθώς και τα αποτελέσματα είναι σχετικά βραχύβια, αφού η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε περίπου 8-12 μήνες, και η αύξηση δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, άρα δεν ενδείκνυται για άτομα που θέλουν να δουν μεγάλη διαφορά. Όμως αποτελεί τη μόνη εντελώς μη επεμβατική μέθοδο αυξητικής γλουτών που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιβάλλον ιατρείου και αυτό είναι από μόνο του συχνά λόγος επιλογής της τεχνικής από τις ασθενείς.

-Ανόρθωση Γλουτών. Η επέμβαση ανόρθωσης γλουτών είναι μία ξεχωριστή χειρουργική διαδικασία που αφορά καθαρά στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης και στο «κρέμασμα» της περιοχής των γλουτών. Όταν η χαλάρωση είναι μικρού ή και μέτριου βαθμού, η διαδικασία της αυξητικής θα τη βελτιώσει και θα επιτευχθεί συνολικά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, χωρίς την ανάγκη πραγματικής ανόρθωσης. Όταν όμως η χαλάρωση είναι εκτεταμένη ή όταν η γυναίκα έχει όγκο στην περιοχή και δεν χρειάζεται και αυξητική αλλά μόνο ανόρθωση, τότε η διαδικασία που ακολουθείται είναι η χειρουργική αφαίρεση της περίσσειας δέρματος. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν μέτριες τομές, οι οποίες παλαιότερα τοποθετούνταν στη φυσική πτυχή κάτω από το γλουτό, σήμερα όμως συνήθως προτιμάται να γίνουν στο πάνω μέρος του γλουτού και να κρύβονται επαρκώς με το μαγιό ή το εσώρουχο. Οι ουλές βελτιώνονται σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου, αλλά δεν εξαφανίζονται εντελώς. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ανόρθωσης είναι εξαιρετικό, με ή χωρίς τον παράγοντα της αύξησης.

 

 

 

 

Ιδανικοί Υποψήφιοι Αυξητικής και Ανόρθωσης Γλουτών

Η αυξητική και ανόρθωση γλουτών απευθύνεται σε κάθε υγιή ενήλικα με ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά στο τι θα αποκομίσει από ένα χειρουργείο πλαστικής χειρουργικής. Γενικά η επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες που είτε δεν έχουν τον επιθυμητό όγκο στην περιοχή των γλουτών και θα ήθελαν να αποκτήσουν καμπύλες και να βελτιώσουν συνολικά την εικόνα του σώματός τους, είτε επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τη χαλάρωση στην εν λόγω περιοχή. Ανάλογα με το σωματότυπο και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε γυναίκας, ο πλαστικός χειρουργός θα της συστήσει την κατάλληλη για εκείνη προσέγγιση. Το BBL είναι μία εξαιρετική επιλογή, όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα λιπόσαρκα, καθώς απαιτείται επαρκής ποσότητα λίπους για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης για περιπτώσεις που η επιθυμία είναι μία μεγάλη αύξηση του όγκου των γλουτών, το BBL και το Υαλουρονικό Οξύ δεν μπορούν να ανταποκριθούν, και απαιτείται η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Όμως γενικά οι υπερβολές είναι κάτι που θα έπρεπε να αποφεύγεται από όλους, γιατρούς και ασθενείς. Η ανόρθωση απευθύνεται σε άτομα με μεγάλη χαλάρωση στην περιοχή των γλουτών, είτε συνδυαστικά με αυξητική είτε και όχι.

 

 

Σημαντικές Λεπτομέρειες Αυξητικής και Ανόρθωσης Γλουτών

Οι χειρουργικές παραπάνω τεχνικές, δηλαδή το BBL, τα ενθέματα και η ανόρθωση, πραγματοποιούνται σε οργανωμένη κλινική είτε υπό γενική αναισθησία, είτε συχνότερα υπό τοπική αναισθησία και μέθη, ενώ συνήθως δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική. Η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια ημέρα και η αποθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ελαστικού κορσέ για διάστημα περίπου 4 εβδομάδων. Στην περίπτωση του BBL πρέπει να ξέρουμε πως μέρος του λίπους που εγχέεται, περίπου ένα 20% απορροφάται από τον οργανισμό, όμως το υπόλοιπο παραμένει για πάντα. Κάποιες φορές μπορεί η ασθενής να επιλέξει να επαναλάβει τη διαδικασία σε άμεσο χρονικό διάστημα για μεγαλύτερη αύξηση και τελειοποίηση του αποτελέσματος. Στην περίπτωση της χρήσης ενθεμάτων και της ανόρθωσης, η αποθεραπεία είναι λίγο μεγαλύτερη, λόγω των τομών, που ουσιαστικά απουσιάζουν από την BBL. Η BBL απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση από πλευράς χειρουργού για ένα τέλειο και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Η αυξητική με χρήση υαλουρονικού οξέος είναι μία καθαρά μη επεμβατική επιλογή, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που αυτό συνεπάγεται.

 

 

Συνδυαστικά Χειρουργεία

Η αυξητική και ανόρθωση γλουτών μπορεί να συνδυαστεί με Λιποαναρρόφηση, Αυξητική Στήθους, Βραχιονοπλαστική, Κοιλιοπλαστική, ενώ αποτελεί συχνά ένα από τα χειρουργεία ενός Mommy Makeover. (εδώ μπορούμε να βάλουμε λινκ για όλα τα αναφερόμενα χειρουργεία)

 

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ & ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

Χειρουργικός Χρόνος: 1-2 ώρες

Διανυκτέρευση στην Κλινική: Συνήθως όχι.

Τύπος Αναισθησίας: Τοπική αναισθησία μαζί με μέθη.

Χρόνος Αποθεραπείας: 5-20 ημέρες, αναλόγως της τεχνικής.

Επιστροφή στην Εργασία: 5-12 ημέρες, αναλόγως πάντα της φύσεως της εργασίας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ