Μή Επεμβατικές | Ενέσιμες Θεραπείες

Αντιγήρανση Χεριών

 

Η αντιγήρανση χεριών γίνεται πραγματικότητα χάρη στις τεχνικές της σύγχρονης πλαστικής και αισθητικής ιατρικής για χέρια πάντα νεανικά και όμορφα.

 

Η αντιγήρανση χεριών είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική και αισθητική ιατρική, καθώς τα χέρια, μαζί με τα μάτια και το λαιμό, είναι εκ των βασικών περιοχών που μαρτυρούν πρώτα το χρόνο που περνά. Γενικά τα χέρια μας είναι ένα από τα σημεία εκείνα που ταλαιπωρούνται περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή του σώματός μας, ενώ συχνά δεν τους παρέχουμε τη φροντίδα που θα έπρεπε και μάλιστα με την επιμέλεια που απαιτείται. Η ράχη των χεριών μας εκτίθεται σε τεράστιο βαθμό στον ήλιο και είναι μία από τις περιοχές που σπάνια θυμόμαστε να βάλουμε αντηλιακό, παράλληλα τα χέρια μας είναι εκτεθειμένα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, φροντίζουν για τα πάντα, κάνουν δουλειές στο σπίτι, πλένονται πιο συχνά από όλο το υπόλοιπο σώμα μας και -ιδίως τώρα στην εποχή της πανδημίας- απολυμαίνονται διαρκώς με αντισηπτικά. Το αποτέλεσμα είναι νωρίτερα ή αργότερα να χάνουν τη νεανική τους φρεσκάδα και το σφρίγος τους, να εμφανίζουν έντονα σημάδια φωτογήρανσης, πανάδες, δυσχρωμίες και κηλίδες, το δέρμα τους να γίνεται λεπτό και ξηρό, χάνοντας την ελαστικότητα και τον τόνο του, να παρουσιάζουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες και, από μία ηλικία και μετά, να χάνουν τον όγκο τους και παρουσιάζουν κενά ανάμεσα στις αρθρώσεις, πράγμα που σταδιακά τα κάνει να μοιάζουν αποστεωμένα. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν σε μία γερασμένη όψη των χεριών μας, που συχνά μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε και ακόμη μεγαλύτερες από την πραγματική μας ηλικία. Πέρα από την εντατική ενυδάτωση και φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε στα χέρια μας καθημερινά από πολύ νεαρή ηλικία, η σύγχρονη πλαστική και αισθητική χειρουργική μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα στην εικόνα των χεριών μας και να τους χαρίσει ξανά τη νεανική, σφριγηλή και φρέσκια τους όψη. Υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες θεραπείες και, ανάλογα με τις ενδείξεις και τις ανάγκες της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τη μέθοδο ή το θεραπευτικό συνδυασμό που απαιτείται για τα δικά μας χέρια.

 

 

Αντιγήρανση Χεριών με Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ουσίες της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής, καθώς προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, χωρίς παρενέργειες ή κινδύνους. Στην περίπτωση της αντιγήρανσης χεριών η χρήση του είναι διττή, αφού στα πλαίσια μίας θεραπείας έρχεται να προσδώσει όγκο και να γεμίσει τα κενά και στα πλαίσια άλλης θεραπείας έρχεται να ενυδατώσει σε βάθος και να προσφέρει εκ των έσω ανάπλαση. Έτσι, το υαλουρονικό οξύ μπορεί στην αντιγήρανση χεριών να χρησιμοποιηθεί ως εμφύτευμα αυξημένης πυκνότητας και να εγχυθεί γεμίζοντας λεπτές και πιο βαθιές ρυτίδες, αλλά κυρίως δίνοντας όγκο στα κενά που έχει αφήσει πίσω του ο χρόνος και κάνουν τα χέρια να μοιάζουν αποστεωμένα. Τα Ενέσιμα Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέος αντιστρέφουν αυτήν την εικόνα και αφήνουν τα χέρια νεανικά και με τον απαραίτητο όγκο στα σωστά σημεία, χαρακτηριστικό σημάδι της νεότητας. Παράλληλα, η έγχυση του υαλουρονικού οξέος ενυδατώνει και εκ των έσω, αφού το θαυματουργό αυτό υλικό είναι ιδιαιτέρως υδρόφιλο και απορροφά έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, συγκρατώντας την υγρασία κάτω από το δέρμα. Στο ίδιο πλαίσιο της ενυδάτωσης και της ανανέωσης έχουμε και τη Μεσοθεραπεία Υαλουρονικού Οξεος και λοιπών θρεπτικών παραγόντων, η οποία εφαρμόζεται με λεπτές βελόνες σε ολόκληρη τη ράχη των χεριών, ενυδατώνοντας σε βάθος, θρέφοντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω και παράλληλα κινητοποιώντας τους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σταδιακή ανάπλαση της επιδερμίδας των χεριών.

 

Αντιγήρανση Χεριών με Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Στο πλαίσιο της ανάπλασης και της ανανέωσης της εικόνας των χεριών κινείται και η αυτόλογη μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες PRP. Ο γιατρός προχωρά σε μία απλή αιμοληψία και εν συνεχεία υποβάλλει το αίμα σε μία ειδική επεξεργασία για να πάρει το πολύτιμο πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Αφού το πλάσμα του αίματος ενεργοποιηθεί, εγχέεται εκ νέου με τη μορφή πλέον της μεσοθεραπείας σε όλη την επιφάνεια της ράχης των χεριών με τη βοήθεια πολύ λεπτών ενέσεων. Οι αυξητικοί παράγοντες προκαλούν εκ των έσω ανάπλαση και αναζωογόνηση, ενώ παράλληλα η όλη διαδικασία βοηθά στη κολλαγόνο-γένεση στη υπό θεραπεία περιοχή, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή βελτίωση της εικόνας των χεριών μας αλλά και της ποιότητας της επιδερμίδας τους για καιρό μετά τη θεραπεία. Συχνά στη σύριγγα προστίθεται και μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέος για άμεσο αποτέλεσμα νεανικότητας και λάμψης, που στη συνέχεια ενισχύεται σημαντικά περαιτέρω με τη δράση των αυξητικών παραγόντων.

 

 

Αντιγήρανση Χεριών με Λιπομεταφορά

Η λιπομεταφορά κερδίζει διαρκώς έδαφος στην σύγχρονη πλαστική χειρουργική, καθώς το δικό μας (αυτόλογο) λίπος είναι το πιο ασφαλές υλικό για να προσδώσουμε όγκο στα σημεία που αρχίζουν να ατονούν. Πρόκειται για μία λίγο πιο «παρεμβατική» μέθοδο από τις παραπάνω, αφού το λίπος που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός για να γεμίσει τα κενά στα χέρια μας, θα πρέπει πρώτα να το πάρει από άλλη περιοχή του σώματός μας με minimum invasive λιποαναρρόφηση. Συνήθως το λίπος προέρχεται από την κοιλιά, τους μηρούς ή τα γόνατα και, αφού υποβληθεί στην κατάλληλη επεξεργασία, εγχέεται εκ νέου στα κενά και τα πολύ αδυνατισμένα σημεία των χεριών μας, που τα κάνουν να μοιάζουν γερασμένα. Το λίπος που εγχέεται πάντα θα απορροφηθεί σε ένα ποσοστό από τον οργανισμό, όμως αυτό που θα μείνει τελικά θα δώσει τα μόνιμα αποτελέσματα που θέλουμε για χέρια πάντα νεανικά και φρέσκα.

 

 

Αντιγήρανση Χεριών με Pico Laser

Τα laser νέας τεχνολογίας αποτελούν την αιχμή του δόρατος στο κεφάλαιο «ανάπλαση» για τη σύγχρονη πλαστική χειρουργική, καθώς μπορούν να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα, σε σύντομους χρόνους και με ελάχιστη έως καθόλου αποθεραπεία. Το υπερσύγχρονο Pico Laser συνδυάζει τη τεχνολογία fractional με τον παλμό picosecond (1000 φορές μικρότερο από το nanosecond), κάτι που του δίνει τη δυνατότητα στο χειριστή να χρησιμοποιεί υψηλότερη τάση για λιγότερο χρόνο και σε μεγαλύτερο βάθος, με αποτέλεσμα την ακόμη πιο ελεγχόμενη, στοχευμένη και αποτελεσματική δράση του laser. Το Pico Laser εξαχνώνει κηλίδες, πανάδες και δυσχρωμίες και προκαλεί άμεση διέγερση των αναπλαστικών μηχανισμών του οργανισμού, στοχεύοντας μόνο στο πρόβλημα και αφήνοντας ανέπαφους τους παρακείμενους υγιείς ιστούς. Με πιο απλά λόγια η νέα αυτή τεχνολογία εξασφαλίζει μέγιστα αποτελέσματα με τεράστια ασφάλεια και ελάχιστη αποθεραπεία. Εκτός από τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες, η θεραπεία θα εξαφανίσει λεπτές γραμμές και θα βελτιώσει σημαντικά τις βαθιές ρυτίδες, ενώ θα προσφέρει παράλληλη σύσφιξη και βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας.

 

 

Αντιγήρανση Χεριών με Vivace

Το πρωτοποριακό Vivace RF Microneedling συνδυάζει την τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων με τη δράση των μικροβελόνων και προσφέρει ασύγκριτα αποτελέσματα αντιγήρανσης και ανάπλασης, τα οποία γίνονται άμεσα εμφανή και συνεχίζουν να βελτιώνονται για καιρό μετά το πέρας των συνεδριών. Μία από τις περιοχές που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία είναι και η ράχη των χεριών, όπου αφενός προκαλείται ορατή ανάπλαση και σύσφιξη και αφετέρου βελτιώνονται σημαντικά τα σημάδια της φωτογήρανσης. Η διττή του δράση συνδυάζει και τη στοχευμένη ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων στα βαθύτερα στρώματα, τα οποία θερμαίνονται σε βάθος κινητοποιώντας έτσι τους φυσικούς αναπλαστικούς μηχανισμούς του οργανισμού για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, και την πιο επιφανειακή δράση του microneedling, δημιουργώντας «κανάλια» για την καλύτερη απορρόφηση των δραστικών συστατικών που εφαρμόζονται κατά τη θεραπεία και επίσης παρακινώντας τους ινοβλάστες για εκ των έσω ανάπλαση. Τα χέρια φαίνονται άμεσα πιο νεανικά και απαλλαγμένα από τα σημάδια του χρόνου.

 

 

 

Αντιγήρανση Χεριών Συνδυαστικές Θεραπείες

Οι περισσότερες παραπάνω θεραπείες μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά μεταξύ τους, προσφέροντας μέγιστα αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Ανάλογα με τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης, ο πλαστικός χειρουργός προτείνει το κατάλληλο και πιο αποτελεσματικό θεραπευτικό πρωτόκολλο για το κάθε μοναδικό άτομο. Η πλειοψηφία των θεραπειών πραγματοποιείται στο ιατρείο και σε ελάχιστο χρόνο, ενώ συνήθως δεν απαιτούνται πάνω από 3 συνεδρίες για ένα τέλειο και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Μέσος Χρόνος Συνεδρίας: 15-30 λεπτά

Χώρος Συνεδρίας: Ιατρείο

Τύπος Αναισθησίας: Τοπική ή καθόλου

Αποθεραπεία: Ελάχιστη ή καθόλου

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ