Μή Επεμβατικές | Ενέσιμες Θεραπείες

Αντιμετώπιση Κηλίδων

 

Οι πανάδες και οι κηλίδες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και με απόλυτη ασφάλεια με τις νέες τεχνικές της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής.

 

 

Οι πανάδες, οι κηλίδες, οι δυσχρωμίες, τα μελάσματα και οι μελαγχρώσεις είναι ένα αισθητικό συνήθως πρόβλημα, που εμφανίζεται με την πάροδο των ετών στο δέρμα του προσώπου και του σώματος. Ιδίως στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ τα «μπαλώματα» ή οι «λεκέδες» αυτού του τύπου ενοχλούν ιδιαιτέρως, καθώς χαλούν την ομοιομορφία της επιδερμίδας και επηρεάζουν την εικόνα μίας καθόλα καθαρής και λαμπερής όψης. Οι δερματικές αυτές αλλοιώσεις δεν είναι επικίνδυνες και δεν εμφανίζονται με την ίδια ένταση σε όλους τους ανθρώπους, όμως με τα χρόνια σίγουρα γίνονται χειρότερες. Πρόκειται ουσιαστικά για σημεία του δέρματος, στα οποία υπάρχει ανομοιόμορφη παραγωγή μελανίνης και τα μελανοκύτταρα είναι αυξημένα, ενώ συχνά το πρόβλημα δεν είναι μόνο επιφανειακό, αλλά απλώνει ρίζες και πιο βαθιά στο δέρμα. Σύμφωνα με παγκόσμιες μελέτες, πανάδες παρουσιάζουν περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, με το 90% εξ αυτών να είναι γυναίκες. Οι πανάδες έχουν ελαφρώς καφέ χρώμα, μέγεθος μεγαλύτερο από τις κηλίδες και δεν έχουν σαφή όρια. Οι κηλίδες πάλι είναι ανοικτόχρωμες ή σκουρόχρωμες καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος και εμφανίζονται συνήθως με το πέρασμα των ετών ως μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης του δέρματος, πάντοτε σε σχέση με το βαθμό έκθεσης στον ήλιο και την ποιότητα του δέρματος. Η εμφάνισή τους γίνεται στο πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ, ενώ συνήθως τείνουν να πολλαπλασιάζονται και να μεγαλώνουν. Γενικά οι κηλίδες μπορεί να προέρχονται από τον ήλιο, από ορμονικές αλλαγές, από τη χρήση κάποιων φαρμακευτικών ή καλλυντικών προϊόντων, αλλά και να είναι απλά γεροντικές κηλίδες. Οι κηλίδες και οι πανάδες μπορεί να είναι ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα, όμως είναι ένα πρόβλημα που επιμένει και είναι σχετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Η λύση έρχεται μέσα από ένα συνδυασμό μεθόδων, που απαλύνουν και σταδιακά εξαφανίζουν τα δερματικά αυτά σημάδια, αφήνοντας το δέρμα καθαρό και ομοιόμορφο. Ανάλογα με το μέγεθος και το βαθμό του προβλήματος, αποφασίζεται και η μέθοδος ή οι μέθοδοι που θα εφαρμοστούν για τη λύση του.

 

 

 

Μέθοδοι Αντιμετώπισης Πανάδων και Κηλίδων

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι πανάδες, οι κηλίδες, τα μελάσματα, οι μελαγχρώσεις και οι δυσχρωμίες αντιμετωπίζονται με έναν ή περισσότερους τρόπους, ανάλογα με το βαθμό και την ένταση του προβλήματος. Συνήθως ο συνδυασμός κάποιων από τις παρακάτω μεθόδους δίνει και το καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα στην εξάλειψη των δερματικών αυτών αλλοιώσεων, που δεν απειλούν την υγεία μας αλλά χαλούν την εικόνα μας.

 

 

Pico Laser

Κατά κοινή παραδοχή, η πρώτη και πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των πανάδων, των κηλίδων, αλλά και των περισσότερων δερματικών αλλοιώσεων είναι η εφαρμογή laser τεχνολογίας fractional. Η λογική των fractional laser είναι πως χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του, αφήνοντας ανέπαφο υγιή ιστό ανάμεσα σε κάθε χτύπημα, γεγονός που επιτρέπει και την πιο στοχευμένη δράση και την πιο ταχεία αποθεραπεία. Το καινοτόμο Pico Laser, το οποίο έχει και εξαιρετικά αποτελέσματα στην αφαίρεση tattoo, συνδυάζει την τεχνολογία fractional με τον παλμό picosecond. Το picosecond είναι χρόνος 1.000 φορές μικρότερος από το nanosecond, με το οποίο λειτουργούν σήμερα τα περισσότερα laser. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος επαφής του δέρματος με την ακτίνα του laser ελαχιστοποιείται, κάτι που συνεπάγεται λιγότερο τραυματισμό, μικρότερη αποθεραπεία και μέγιστη ασφάλεια. Με απλά λόγια το Pico Laser στοχεύει επιλεκτικά τη μελανίνη που ευθύνεται για τις πανάδες και τις κηλίδες και την κατακερματίζει με απειροελάχιστα σωματίδια, ενώ χάρη στην τεχνολογία picosecond ο γιατρός μπορεί να εφαρμόσει υψηλότερη ένταση σε μεγαλύτερο βάθος και με ακόμη πιο ελεγχόμενο τρόπο, αφήνοντας ταυτόχρονα ανέπαφες τις εξωτερικές στιβάδες και τους υγιείς ιστούς. Παράλληλα, προάγεται η παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης στην περιοχή, που συνεπάγεται ανάπλαση και αναγέννηση της επιδερμίδας. Η βελτίωση θα φανεί από την πρώτη συνεδρία, όμως συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Μετά τη συνεδρία πιθανώς να υπάρξει κάποια ερυθρότητα και ερεθισμός, που εξαφανίζεται μέσα στις επόμενες ημέρες και είναι απαραίτητη η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και η εντατική εφαρμογή αντηλιακής προστασίας.

 

 

Χημικό Peeling για Πανάδες και Κηλίδες

Η εφαρμογή χημικών peeling είναι επίσης ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση πανάδων και κηλίδων. Τα χημικά peeling είναι ουσίες και χημικά διαλύματα που απλώνονται στο δέρμα για συγκεκριμένο χρόνο και εν συνεχεία αφαιρούνται από το γιατρό. Το διάλυμα που χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση των πανάδων και των κηλίδων έχει ως βάση το κοχικό οξύ, καθώς διαθέτει έντονη απολεπιστική δράση και αποχρωματιστικές ιδιότητες. Μετά την εφαρμογή μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινή ερυθρότητα και ίσως ξεφλούδισμα και ξηρότητα ή σχηματισμός μίας καφέ κρούστας στην υπό θεραπεία περιοχή, η οποία υποχωρεί και εξαφανίζεται μετά από δέκα περίπου ημέρες. Απαιτούνται σίγουρα 2-3 συνεδρίες για την εξάλειψη των δερματικών αυτών αλλοιώσεων και είναι απαραίτητο να μην εκτεθούμε στο ήλιο για αρκετές ημέρες μετά την κάθε συνεδρία.

 

 

Δερμοαπόξεση για Πανάδες και Κηλίδες

Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, ή αλλιώς το μηχανικό peeling, μπορεί να προκαλέσει ανάπλαση της επιδερμίδας, αφαιρώντας αναίμακτα τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος και κινητοποιώντας τον οργανισμό για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Η μέθοδος αφορά σε ένα σύστημα με κεφαλή που περιστρέφεται με ταχύτητα και, ερχόμενη σε επαφή με το δέρμα, συμπαρασύρει ρύπους, ακαθαρσίες και μαζί κάθε τι περιττό από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και πολύ ευχάριστη και μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα σε επιφανειακές δερματικές αλλοιώσεις με αρκετές επαναλήψεις συνεδριών. Πέρα από την απάλυνση πανάδων και κηλίδων, το δέρμα ανανεώνεται και εμφανίζεται λαμπερό, καθαρό και φρέσκο από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Πρόκειται για μία αναπλαστική και αντιγηραντική θεραπεία με όμορφα αποτελέσματα, που δεν απαιτεί καθόλου χρόνο αποθεραπείας.

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Χρόνος Συνεδρίας: 30 λεπτά 

Χώρος Συνεδρίας: Ιατρείο

Τύπος Αναισθησίας: Τοπική ή καθόλου

Τύπος Θεραπείας: Laser, μηχανικό ή χημικό peeling

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ