Μή Επεμβατικές | Ενέσιμες Θεραπείες

Ενέσιμη Λιποδιάλυση

 

Η ενέσιμη λιποδιάλυση αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές της σύγχρονης πλαστικής και αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους χωρίς νυστέρι.

 

Η ενέσιμη λιποδιάλυση αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική για όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από το τοπικά συσσωρευμένο λίπος, αλλά δεν θα ήθελαν ή δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία ενός χειρουργείου λιποαναρρόφησης. Γενικά ο όρος «λιποδιάλυση» αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς αλλά και ευρείς όρους της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής, καθώς ουσιαστικά αναφέρεται σε κάθε μέθοδο, τεχνική, ουσία, προϊόν ή συσκευή που μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή των λιποκυττάρων και άρα την απαλλαγή του ατόμου από το τοπικό πάχος, όπου και αν συγκεντρώνεται αυτό. Η λιποδιάλυση γενικώς, όσον αφορά πάντα στην ιατρική της επίτευξη, περιλαμβάνει κάθε χημικό ή μηχανικό μέσο καταστροφής των λιποκυττάρων και απομάκρυνσής τους από το σώμα με μηχανικό ή με φυσικό τρόπο. Αναφερόμενοι στους όρους «μηχανικός» και «φυσικός» τρόπος, εννοούμε το διαχωρισμό της απομάκρυνσης του περιττού λίπους με την παρέμβαση του χειρουργού (κάνουλα) ή με τις φυσικές διεργασίες του σώματος, μέσω του λεμφικού συστήματος, αντίστοιχα. Αυτός άλλωστε ο διαχωρισμός είναι που ξεχωρίζει τις τεχνικές σε επεμβατικές και μη επεμβατικές. Σήμερα, ο πλαστικός χειρουργός έχει στα χέρια του πάρα πολλές διαφορετικές τεχνικές για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το τοπικά συσσωρευμένο λίπος, με νυστέρι ή χωρίς νυστέρι, όπου και αν εντοπίζεται αυτό, και ανάλογα με την κάθε περίπτωση μπορεί να συστήσει την κατάλληλη μέθοδο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κάθε ξεχωριστού ατόμου. Η ενέσιμη λιποδιάλυση λοιπόν είναι μία από τις τεχνικές εκείνες που κρατούν τα «σκήπτρα» της μη επεμβατικής αντιμετώπισης του περιττού λίπους σε σώμα, αλλά και πρόσωπο εννοώντας κυρίως το διπλοσάγονο ή προγούλι.

 

 

Ενέσιμη Λιπόλυση

Είναι σωστό να εξηγούμε πάντα πως κάθε μη επεμβατική μέθοδος δεν μπορεί ποτέ να δώσει τα αποτελέσματα μίας επεμβατικής μεθόδου, καθώς και να διευκρινίζουμε πως κάθε τεχνική λιποαναρρόφησης και λιποδιάλυσης είναι τρόπος δραστικής αντιμετώπισης του τοπικά συσσωρευμένου λίπους, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέθοδο δίαιτας ή απώλειας βάρους και δεν απευθύνεται σε παχύσαρκους ανθρώπους. Επίσης, πάντα είναι σωστό να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή και να κάνουμε συστηματική σωματική άσκηση, για να παραμένουμε υγιείς και καλλίγραμμοι. Η ενέσιμη λιπόλυση λοιπόν αποτελεί μία μη επεμβατική τεχνική αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, που ανθίσταται σε δίαιτες και γυμναστική και χαλά τη συνολική μας εικόνα. Πρόκειται για μία μέθοδο που πραγματοποιείται στο ιατρείο και δεν απαιτεί ούτε καν τοπική αναισθησία κατά την εφαρμογή της, καθώς οι βελόνες έγχυσης είναι εξαιρετικά λεπτές και η όλη διαδικασία δεν θεωρείται επώδυνη. Μιλάμε ουσιαστικά για μία «μεσοθεραπεία» λιποδιάλυσης, που δρα στοχευμένα και διαλύει τα λιποκύτταρα εκεί ακριβώς που συσσωρεύονται. Οι ενέσεις περιλαμβάνουν μέσα ένα κοκτέιλ ουσιών με λιπολυτική, συσφικτική και αποτοξινωτική δράση και πραγματοποιούνται σε όλο το εύρος της υπό θεραπεία περιοχής, επιτυγχάνοντας την εκ των έσω διάλυση των λιπολυττάρων, την καλύτερη αιμάτωση και την αύξηση της μικροκυκλοφορίας στην περιοχή εφαρμογής, καθώς και την κινητοποίηση του οργανισμού για την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Συγκεκριμένα, οι δύο πιο αποτελεσματικές ουσίες που προκρίνονται για δραστική λιποδιάλυση από τη σύγχρονη ιατρική κοινότητα είναι η φωσφατιδυλοχολίνη και το δεοξυχολικό οξύ. Αυτές οι δύο ουσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μεμονωμένα είτε και συνδυαστικά, το οποίο προσφέρει και τα μέγιστα μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Η πρώτη ουσία είναι μία φυτική ουσία, παράγωγο της σόγιας, και υπάρχει και φυσικά στον οργανισμό μας, η δεύτερη ουσία είναι ένα χολικό άλας που συναντάται επίσης φυσικά στο σώμα μας και συγκεκριμένα στη χολή μας. Οι δύο αυτές ουσίες λοιπόν, μαζί με κάποιες βιταμίνες, αμινοξέα και συσφικτικούς παράγοντες, διοχετεύονται απευθείας στην προβληματική περιοχή, προκαλώντας διάσπαση της μεμβράνης των λιποκυττάρων και κατά συνέπεια διάλυση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους, το οποίο στη συνέχεια απελευθερώνεται και αποβάλλεται από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο μέσω του λεμφικού συστήματος.

 

 

Περιοχές Εφαρμογής Ενέσιμης Λιπόλυσης

Η ενέσιμη λιποδιάλυση μπορεί ουσιαστικά να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή με συσσώρευση περιττού λίπους, στο σώμα και το πρόσωπο. Στο σώμα οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι φυσικά τα ψωμάκια στη μέση (love handles), η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα, τα μπράτσα, ενώ στο πρόσωπο αναφερόμαστε σχεδόν αποκλειστικά στο προγούλι, ή αλλιώς διπλοσάγονο, όπου η μέθοδος δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Αποτελέσματα Ενέσιμης Λιπόλυσης

Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει η ενέσιμη λιποδιάλυση είναι πολύ εντυπωσιακά για μία μη επεμβατική μέθοδο, αφού σταδιακά το τοπικό πάχος μειώνεται σημαντικά, ενώ το σώμα δείχνει πιο αρμονικό και καλλίγραμμό, καθώς είναι πιο ισορροπημένες πλέον οι αναλογίες του. Εκτός από την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, η ενέσιμη λιποδιάλυση προσφέρει και συμπληρωματικά αποτελέσματα, αφού επιτυγχάνει και σύσφιξη στην περιοχή εφαρμογής, καθώς η ίδια η διαδικασία αλλά και οι δραστικές ουσίες των ενέσεων προάγουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό, κάτι που γίνεται εμφανές ως σύσφιξη της επιδερμίδας μέσα στις πρώτες κιόλας εβδομάδες, ενώ σταδιακά διαρκώς βελτιώνεται η όψη και η υφή του δέρματος. Η μέθοδος έχει αποτέλεσμα και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και η βελτίωση είναι σημαντική, ιδίως σε περιπτώσεις έντονης εμφάνισης της όψης φλοιού πορτοκαλιού. Οι αποτοξινωτικοί παράγοντες του κοκτέιλ έγχυσης βοηθούν ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς και η βελτίωση της μικροκυκλοφορίας στην περιοχή. Ο συνδυασμός της θεραπείας με άλλες μη επεμβατικές τεχνικές καταπολέμησης του τοπικού πάχους, όπως οι ραδιοσυχνότητες ή οι υπέρηχοι, μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα και να προσφέρει ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ανθρώπους με πιο έντονο πρόβλημα συγκέντρωσης τοπικού πάχους.

 

Χρόνοι Ενέσιμης Λιπόλυσης

Γενικά ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα εξαρτάται από την έκταση και το βαθμό του προβλήματος, όμως σε γενικές γραμμές απαιτούνται 8-12 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων μεταξύ τους. Κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες σίγουρα θα βοηθήσουν στη διατήρηση του αποτελέσματος στο χρόνο. Μετά από κάθε συνεδρία επιστρέφει κανείς κανονικά στο καθημερινό του πρόγραμμα, όμως συνίσταται η κατανάλωση άφθονου νερού για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και την ταχύτερη αποβολή του λίπους. Κάποιες τοπικές εκχυμώσεις που μπορεί να εμφανιστούν στα σημεία των ενέσεων υποχωρούν σταδιακά μετά από λίγες ημέρες και συστήνεται η συστηματική εφαρμογή πάγου στα σημεία μετά από κάθε ραντεβού, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισής τους.

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Χρόνος Συνεδρίας: 30 λεπτά

Χώρος Συνεδρίας: Ιατρείο

Τύπος Αναισθησίας: Τοπική ή καθόλου

Τύπος Θεραπείας: Ενέσιμη

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ