Αισθητική Χειρουργική | Στήθος

Μειωτική

 

Η μειωτική στήθους είναι η επέμβαση της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που μειώνει τον όγκο του στήθους, λύνοντας όλα τα προβλήματα που συνοδεύουν ένα πολύ μεγάλο μαστό.

 

 

Είναι γεγονός πως η αυξητική στήθους, σε αντίθεση με τη μειωτική στήθους, είναι μία από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως πάρα πολλές γυναίκες στον κόσμο δεν είναι ευχαριστημένες με το μέγεθος του στήθους τους και θα επιθυμούσαν ένα μεγαλύτερο. Όμως, ένα μικρότερο μεν, αλλά και πάλι αρκετά μεγάλο, ποσοστό των γυναικών θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να απαλλαγεί από το μεγάλο στήθος που η ίδια η φύση του έχει προσφέρει. Ένα πολύ μεγάλο στήθος δεν είναι πάντα ευλογία, όσο κι αν κάποιοι λανθασμένα το βλέπουν έτσι. Οι γυναίκες με υπερμεγέθεις μαστούς το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, αφού το πολύ μεγάλο στήθος φέρνει μαζί του ποικίλα προβλήματα, που με τα χρόνια αυξάνονται σημαντικά. Τα προβλήματα αυτά ξεκινούν ήδη από την πρώτη εφηβική και νεανική ηλικία και κλιμακώνονται μέσα στα χρόνια, με αποτέλεσμα να βλέπουμε γυναίκες που και σε μεγάλη πια ηλικία θέλουν να προχωρήσουν με ένα χειρουργείο που θα τις «απελευθερώσει» από αυτά. Πρωτίστως τα θέματα που αντιμετωπίζει μία γυναίκα με πολύ μεγάλο στήθος είναι πρακτικά και καθημερινά, όπως οι περιορισμένες στιλιστικές επιλογές σε ρούχα και μαγιό, αφού το στήθος τους ούτε μπορεί να στηριχθεί ούτε μπορεί να καλυφθεί χωρίς ενισχυμένους στηθόδεσμους και «κλειστά» ντεκολτέ, οι σημαντικοί περιορισμοί στην άθληση και τις απλές καθημερινές πρακτικές, όπως το τρέξιμο, η αερόβια άσκηση, ακόμη και το ποδήλατο, αλλά και το αίσθημα της «αιδούς», ιδίως σε νεαρότερες ηλικίες, που αισθάνονται λανθασμένα πως «προκαλούν» απλώς και μόνο γιατί έβαλαν το μαγιό τους και πήγαν στην παραλία. Πέρα όμως από τα παραπάνω, που μπορεί να φαντάζουν απλά για κάποιον που δεν τα βιώνει στην καθημερινότητά του, το πολύ μεγάλο στήθος συνοδεύεται και από πιο σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με το μυοσκελετικό σύστημα. Το μεγάλο βάρος του μαστού έχει σημαντικές επιπτώσεις στον αυχένα, την πλάτη και τη μέση των γυναικών, κάτι που με το πέρασμα των ετών εξελίσσεται σε σοβαρό θέμα με διαρκείς πόνους στα σημεία αυτά, που δυσχεραίνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συγκεκριμένων ασθενών. Επίσης, ένα θέμα που προκύπτει με τις γυναίκες με βαρύ και μεγάλο στήθος είναι το πρόβλημα της διατήρησης της σωστής υγιεινής και του περιορισμού των δερματικών ερεθισμών που προκύπτουν στην υπομάστια πτυχή, λόγω του ιδρώτα και της τριβής που δημιουργείται συνεχώς στην εν λόγω περιοχή. Τέλος, και καθόλου αμελητέο, είναι το γεγονός πως ένα μεγάλο στήθος θα εμφανίσει χαλάρωση και πτώση στατιστικά πολύ πιο νωρίς σε σχέση με έναν μικρότερο μαστό. Όλα τα παραπάνω προβλήματα εξηγούν εύκολα γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες όλο και νεαρότερης ηλικίας αποζητούν τη μειωτική μαστού ως τη λύση για να αποκτήσουν ένα μικρότερο στήθος, ιδανικό για τη σωματοδομή τους, που θα τις απαλλάξει οριστικά από το «βάρος» ενός δυσανάλογου για το σώμα τους μαστού.

 

 

Τεχνική Μειωτικής Στήθους

Η μειωτική στήθους είναι η επέμβαση εκείνη της πλαστικής χειρουργικής που επιτυγχάνει τη μείωση του μεγέθους των μαστών, χαρίζοντας στην γυναίκα ένα στήθος που ταιριάζει καλύτερα στο σώμα της και απαλλάσσοντάς την από τα ποικίλα προβλήματα που συνόδευαν το προηγούμενο, μεγάλο και βαρύ της στήθος. Οι τομές μέσα από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί το χειρουργείο επιλέγονται με βάση διάφορα κριτήρια, μεταξύ των οποίων το αρχικό μέγεθος του στήθους, η ηλικία, η ελαστικότητα του δέρματος και η τεχνική επιλογής. Γενικά οι τομές συνήθως εντοπίζονται γύρω από τη θηλή, κάτω από τη θηλή και στην υπομάστια πτυχή. Η χειρουργική προσέγγιση αφορά στην αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα, του συσσωρευμένου λίπους, αλλά και του χαλαρωμένου δέρματος, ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ένα μικρότερο και σωστά τοποθετημένο στο θώρακα στήθος. Είναι συχνό φαινόμενο, οι γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος να εμφανίζουν και μία πολύ μεγάλη θηλαία άλω, δηλαδή το πιο σκούρο τμήμα του δέρματος γύρω από τη θηλή, η οποία επίσης θα πρέπει να περιοριστεί σε μέγεθος, ώστε να είναι αρμονική με το νέο στήθος που θα προκύψει από το χειρουργείο. Η επανατοποθέτηση της θηλής είναι σχεδόν επιβεβλημένη στις επεμβάσεις αυτές, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων η μειωτική στήθους γίνεται συνδυαστικά με ανόρθωση μαστού για ευνόητους λόγους. Άλλωστε το ζητούμενο είναι, όχι μόνο να λυθούν τα πρακτικά προβλήματα που βάραιναν την ασθενή, αλλά να της προσφέρουμε κι ένα συνολικά όμορφο, νεανικό και σφριγηλό στήθος με σωστή προβολή και ωραίες αναλογίες με το υπόλοιπο σώμα της.

 

Ιδανικοί Υποψήφιοι Μειωτικής Στήθους

Η επέμβαση μειωτικής στήθους απευθύνεται σε υγιείς ενήλικες γυναίκες, που έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους και έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση, όπως άλλωστε ισχύει και για όλα τα χειρουργεία της πλαστικής χειρουργικής. Το χειρουργείο αφορά γυναίκες με μεγάλο, πολύ μεγάλο ή και υπερμέγεθες στήθος, που θα ήθελαν να απαλλαγούν από το βάρος και τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητά τους. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι ασθενείς οι οποίες ντρέπονται για το μέγεθος του στήθους τους, έχουν μέγεθος στήθους δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα τους, παρουσιάζουν μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό ακόμη μεγαλύτερο και πιο πτωτικό μαστό, υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τους ώμους, τον αυχένα, τη σπονδυλική στήλη και τη μέση λόγω του βάρους των μαστών τους, ταλανίζονται από δερματικά προβλήματα, ερεθισμούς, μυκητιάσεις και φλεγμονές στην υπομάστια πτυχή, παρουσιάζουν ασσυμετρία μαστών, δυσκολεύονται σε απλές καθημερινές πράξεις και επιθυμούν ένα μικρότερο και πιο αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα τους στήθος.

 

Σημαντικές Λεπτομέρειες Μειωτικής Στήθους

Η μειωτική στήθους δεν είναι μία επέμβαση που πραγματοποιείται χωρίς πολύ εξειδικευμένες και αναλυτικές μετρήσεις, ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ένα όμορφο και συμμετρικό με το σωματότυπο της ασθενούς στήθος. Η επέμβαση πραγματοποιείται σε οργανωμένη κλινική υπό γενική αναισθησία και συνήθως απαιτείται μία διανυκτέρευση στην κλινική. Σε περιπτώσεις που η μείωση είναι μικρή και πραγματοποιείται μόνο με τοπική λιποαναρρόφηση, τότε η επέμβαση υπό συνθήκες μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και μέθη. Μετά την έξοδο από την κλινική, για μία ασφαλή και ομαλή αποθεραπεία, αλλά και για ένα τέλειο αποτέλεσμα, είναι πολύ βασικό να ακολουθούνται πιστά οι μετεγχειρητικές οδηγίες. Τουλάχιστον για 1 μήνα μετά το χειρουργείο θα πρέπει η ασθενής να φορά ειδικό ελαστικό στηθόδεσμο. Οι τομές απαλύνονται με τον καιρό και στο τέλος μένει μία ανεπαίσθητη λευκή γραμμή. Το πλήρες αποτέλεσμα και το νέο στήθος είναι πλήρως εμφανές περίπου 3-4 μήνες μετά το χειρουργείο. Με τις νέες τεχνολογίες είναι εφικτό να έχουμε μία πλήρη εικόνα του πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης, ώστε να μπορούμε να αποφασίσουμε για το βαθμό της σμίκρυνσης και την τεχνική που θα ακολουθηθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

 

Συνδυαστικά Χειρουργεία

Η μειωτική στήθους σε τεράστιο ποσοστό συνδυάζεται με ανόρθωση στήθους, όπως είπαμε και παραπάνω, ώστε να προκύψει ένα όμορφο, φυσικό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. (εδώ μπορούμε να βάλουμε λινκ)

 

 

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΘΟΥΣ

Χειρουργικός Χρόνος: 2-4 ώρες

Διανυκτέρευση στην Κλινική: Πιθανώς ναι. 

Τύπος Αναισθησίας: Γενική αναισθησία.

Χρόνος Αποθεραπείας: 7-15 ημέρες, αναλόγως της τεχνικής.

Επιστροφή στην Εργασία: 7 ημέρες, αναλόγως πάντα της φύσεως της εργασίας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ