Αισθητική Χειρουργική | Σώμα

Λιποαναρρόφηση

 

Η Λιπαναρρόφηση αποτελεί τον τρόπο να απαλλαγείς οριστικά από το τοπικό πάχος, ενώ η Λιπογλυπτική θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς.  

 

 

Η Λιποαναρρόφηση είναι μία από τις παλαιότερες και πιο δημοφιλείς τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως, ενώ προτιμάται σχεδόν εξίσου από γυναίκες και άνδρες. Μέσα στα χρόνια, η επέμβαση έχει εξελιχθεί σημαντικά, καθώς πάντα στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία για τον ασθενή. Ένα πράγμα όμως παραμένει σταθερό, η λιποαναρρόφηση αποτελεί τον μοναδικό ενδεδειγμένο τρόπο για την οριστική απομάκρυνση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους, που ανθίσταται σε δίαιτα και άσκηση. Δεν είναι μέθοδος δίαιτας και απώλειας βάρους και δεν απευθύνεται σε παχύσαρκους ασθενείς. Η σύγχρονη λοιπόν εξέλιξη της λιποαναρρόφησης είναι η λιπογλυπτική, η οποία δεν μένει απλώς στο να αφαιρέσει το ανεπιθύμητο λίπος, αλλά προχωρά και στη σμίλευση των περιοχών όπου γίνεται η αφαίρεση, αλλά και στην αξιοποίηση του αφαιρούμενου λίπους με μία τεχνική που λέγεται λιπομεταφορά, ώστε να προσδοθεί όγκος στα σημεία που χρειάζεται και το αποτέλεσμα να είναι ένα συνολικά πιο αρμονικό και θελκτικό σώμα. Σήμερα υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές λιποαναρρόφησης, οι οποίες στοχεύουν στο μέγιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο τραυματισμό για το σώμα, και άρα στην πιο σύντομη αποθεραπεία. Η τεχνική λιποαναρρόφησης PAL (Power Assisted Liposuction) είναι μία από τις πλέον δοκιμασμένες και αποτελεσματικές τεχνικές, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό και άκρως δραστικό όπλο στα χέρια του πλαστικού χειρουργού για να μπορεί να δώσει στους ασθενείς του το σώμα που ονειρεύονται, χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.

 

Τεχνική Λιποαναρρόφησης PAL

Η Λιποαναρρόφηση PAL αποτελεί μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνικές της παραδοσιακής λιποαναρρόφησης. Φυσικά η λογική σε κάθε τεχνική παραμένει πάντα η ίδια: η απομάκρυνση του τοπικά συσσωρευμένου λίπους. Όμως οι πιο μοντέρνες τεχνικές έχουν κατορθώσει να μειώσουν τον τραυματισμό για το σώμα κατά την αφαίρεση του λίπους, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό τόσο για την ταλαιπωρία του ασθενούς διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά όσο και για το χρόνο της αποθεραπείας του. Επίσης, ο μικρότερος τραυματισμός, και άρα ο μειωμένος πόνος, σημαίνει και μείωση των περιπτώσεων όπου απαιτείται γενική αναισθησία, αλλά και λιγότερες περιπτώσεις που χρειάζεται να παραμείνουν στην κλινική το βράδυ. Γενικά η σύγχρονες τεχνικές έχουν απλοποιήσει σημαντικά τα πράγματα. Η Λιποαναρρόφηση PAL συγκεκριμένα βασίζει τη λογική της στην ειδικά παλλόμενη κάνουλα αναρρόφησης, η οποία κατά έναν τρόπο δονείται, μεγιστοποιώντας τη δυναμική του γιατρού στην αφαίρεση του λίπους, καθιστώντας εφικτή την αφαίρεση πολύ μεγαλύτερων ποσοτήτων λίπους σε μικρότερο χρόνο, προσφέροντας στο χειρουργικό χέρι τεράστιο έλεγχο και ακρίβεια στη χειρουργική πράξη, ενώ η κίνηση ταυτόχρονα «απομονώνει» τα λιποκύτταρα, κάνοντας την αφαίρεσή τους πιο εύκολη και πολύ λιγότερο τραυματική για το σώμα. Επιπλέον, η κάνουλα αναρρόφησης είναι εξαιρετικά λεπτή, κάτι που βοηθάει και στο πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και στην ανάγκη για ελάχιστες σε μήκος τομές, οι οποίες ουσιαστικά είναι πλήρως αόρατες. Η Λιποαναρρόφηση PAL με τη μεγάλη της ακρίβεια και τη λεπτή της κάνουλα έχει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα, που σχετίζεται με τη Λιπογλυπτική, αφού επιτρέπει στο χειρουργό να σμιλεύσει το σώμα, εκεί όπου αφαιρεί το λίπος, δίνοντας ένα εξαιρετικά αρμονικό, φυσικό και πολύ όμορφο αποτέλεσμα με το σώμα να μένει πίσω, όχι μόνο λεπτό, αλλά και σμιλευμένο. Τέλος, το λίπος που αφαιρείται μπορεί να χρησιμεύσει ως “filler” για άλλες περιοχές που το έχουν ανάγκη, όπως το στήθος, οι γλουτοί, οι γάμπες, αλλά και το πρόσωπο. Η τεχνική αυτή λέγεται Λιπομεταφορά και γίνεται στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, μετά από κατάλληλη επεξεργασία του λίπους.

 

Ιδανικοί Υποψήφιοι Λιποαναρρόφησης και Λιπογλυπτικής

Όπως είπαμε και παραπάνω και θα συνεχίσουμε να τονίζουμε, η λιποαναρρόφηση δεν είναι σε καμία περίπτωση μορφή δίαιτας ούτε έχει ως στόχο την απώλεια κιλών. Η λιποαναρρόφηση απομακρύνει το λίπος από το σώμα μας, και συγκεκριμένα το λίπος εκείνο που περισσεύει. Έτσι απευθύνεται σε κάθε υγιή ενήλικά με τοπικά συσσωρευμένο λίπος σε κάθε περιοχή του σώματος, το οποίο και θα ήθελε να απομακρύνει. Αφορά πολύ συχνά δε και λεπτούς ανθρώπους, που γυμνάζονται συστηματικά και τρώνε σωστά, όμως έχουν τοπικό πάχος που δεν φεύγει και δεν υποχωρεί όσο και αν προσπαθούν. Δεν αφορά ανθρώπους παχύσαρκους, που πρέπει πρώτα να λύσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα υγείας και εν συνεχεία να αναζητήσουν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής. Η λιποαναρρόφηση δεν συγκαταλέγεται στα βαριατρικά χειρουργεία και δεν πρέπει να συγχέεται με αυτά. Η λιπογλυπτική πάλι αφορά φυσικά τους ανθρώπους που θέλουν να απαλλαγούν από το ανεπιθύμητο λίπος, αλλά ταυτόχρονα θα ήθελαν πιθανώς και να αξιοποιήσουν το λίπος αυτό σε άλλα σημεία του σώματός τους.

 

 

Σημαντικές Λεπτομέρειες Λιποαναρρόφησης και Λιπογλυπτικής

Η λιποαναρρόφηση είναι μία επέμβαση που μπορεί να επιτύχει πραγματικά θαύματα στην εικόνα του σώματος, καθώς, μέσω της εξέλιξης της σε λιπογλυπτική πλέον, καλείται να σμιλεύσει ολόκληρη τη σιλουέτα, ώστε το κάθε άτομο να γίνει η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού του. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα, αφού, ακόμη και αν το άτομο πάρει κιλά, δεν θα τα πάρει στα ίδια σημεία αλλά σε διάφορα μέρη του σώματος, το οποίο σημαίνει πως θα παχύνει ομοιόμορφα. Φυσικά, πάντα συστήνεται στο άτομο που έχει κάνει λιποαναρρόφηση να προσέχει τη διατροφή του, να ασκείται και να υιοθετήσει πιο υγιείς συνήθειες, ώστε να διατηρήσει το αποτέλεσμα και το νέο του σώμα στο έπακρο. Η αποχή από το γυμναστήριο μετά από λιποαναρρόφηση είναι περίπου 4 εβδομάδες, όμως γενικά η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι πολύ πιο σύντομη. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα μετά το χειρουργείο, όμως η τελική εικόνα γίνεται εμφανής μετά από διάστημα περίπου 6 εβδομάδων. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθεί κανείς πιστά τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για μία ασφαλή και ήπια αποθεραπεία, καθώς και για ένα τέλειο και αρμονικό αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο.

 

 

Λιποαναρρόφηση Χωρίς Νυστέρι

Με την εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας σήμερα πλέον υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές μη επεμβατικές θεραπείες για λιπόλυση και λιπογλυπτική, όπως η Κρυολιπόλυση, οι Υπέρηχοι, οι Ραδιοσυχνότητες κλπ. Κάθε μία από τις παραπάνω θεραπείες μπορεί να δώσει όμορφα αποτελέσματα κατά περίπτωση, αναλόγως των απαιτήσεων του ασθενούς, όμως καμία δεν μπορεί να επιτύχει τα δραστικά και οριστικά αποτελέσματα μίας επεμβατικής λιποαναρρόφησης.

 

Λιποαναρρόφηση και Renuvion

Το Renuvion είναι μία επαναστατική ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μεμονωμένα είτε συνήθως στα πλαίσια της λιποαναρρόφησης, ώστε να προσφέρει ταυτόχρονη σύσφιξη στην περιοχή εφαρμογής. Λειτουργεί με υψηλής ακρίβειας ενέργεια πλάσματος και ραδιοσυχνότητες και πραγματοποιείται κάτω από το δέρμα, ώστε να επιτύχει εντατική σύσφιξη εκ των έσω. (εάν θέλεις εδώ βάζουμε λινκ και κάνουμε ξεχωριστό κομμάτι για το Renuvion, ώστε να λινκάρει εκεί)

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ & ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ 

Χειρουργικός Χρόνος: 1-3 ώρες

Διανυκτέρευση στην Κλινική: Συνήθως όχι.

Τύπος Αναισθησίας: Συνήθως τοπική αναισθησία μαζί με μέθη.

Χρόνος Αποθεραπείας: 5-15 ημέρες.

Επιστροφή στην Εργασία: 7-10 ημέρες, αναλόγως πάντα της φύσεως της εργασίας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ