Μή Επεμβατικές | Ενέσιμες Θεραπείες

Αποτρίχωση με laser & IPL

 

Η Laser Αποτρίχωση αποτελεί το μοναδικό ενδεδειγμένο και ασφαλή τρόπο για οριστική απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

 

Σήμερα η laser αποτρίχωση είναι αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα η μοναδική μέθοδος της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής που μπορεί να εξασφαλίσει οριστικά αποτελέσματα απέναντι στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με ασφαλή και εγγυημένο τρόπο. Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης, με όλα τα αρνητικά τους συνεπακόλουθα, έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια πλέον να παίρνουν τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού η laser αποτρίχωση με την εμφάνισή της έδωσε επιτέλους μία οριστική, ασφαλή και εγγυημένη λύση στο θέμα «τρίχες». Το ξυραφάκι, το κερί, οι συσκευές αποτρίχωσης, η χαλάουα και οι υπόλοιπες μέθοδοι συνοδεύονται από πόνο, ερεθισμούς, θυλακίτιδες και, κυρίως, αποτελέσματα με πολύ μικρή διάρκεια στο χρόνο. Ήταν επόμενο λοιπόν μία ιατρική μέθοδος που θα μπορούσε να δώσει μόνιμα αποτελέσματα να πάρει γρήγορα τη θέση τους. Από τη στιγμή όμως που πρωτοεμφανίστηκαν τα laser αποτρίχωσης μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ, χαρίζοντας ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, με λιγότερους περιορισμούς, σχεδόν ανώδυνα και με τεράστια επίπεδα ασφαλείας. Ταυτόχρονα, το laser, που κάποτε θεωρείτο μία «ακριβή» μέθοδος, πλέον ξεκάθαρα δεν είναι και διότι η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει μειώσει εντυπωσιακά τις τιμές και γιατί είναι μακράν η πιο value for money επένδυση, αφού τα αποτελέσματά της κρατάνε για πάντα. Σήμερα, λοιπόν, υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνολογίες laser αποτρίχωσης, με τον Αλεξανδρίτη να κρατάει τα πρωτεία με διαφορά έναντι όλων των άλλων. Φυσικά οι συσκευές τεχνολογίας Αλεξανδρίτη έχουν επίσης γνωρίσει τεράστια εξέλιξη, με τα νέα γενιάς μηχανήματα να μπορούν να εγγυηθούν μίνιμουμ πόνο και χρόνο με μάξιμουμ ασφάλεια και αποτελέσματα.

 

 

Λειτουργία Αλεξανδρίτη Laser Αποτρίχωσης

Τα laser λειτουργούν κατά βάση με τον ίδιο τρόπο: η συσκευή εκπέμπει μία δέσμη ορατού φωτός, η οποία μεταφέρει ενέργεια και απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της τρίχας με στόχο την καταστροφή της. Κάθε laser εκπέμπει σε διαφορετικό μήκος κύματος και το φαινόμενο που συμβαίνει για να επιτύχουμε την αποτρίχωση ονομάζεται επιλεκτική φωτοθερμόλυση. Ουσιαστικά η ενέργεια που εκπέμπει το laser και απορροφάται από την τρίχα μετατρέπεται σε θερμότητα που φτάνει στο βολβό (θύλακο) της τρίχας και τον καίει, χωρίς όμως να επηρεάζει τους παρακείμενους υγιείς δερματικούς ιστούς. Με πολύ απλά λόγια η ενέργεια του laser δρα στοχευμένα για να καταστρέψει, όχι μόνο την τρίχα, αλλά και τον βολβό που την παράγει και έτσι σταδιακά να σταματήσει η παραγωγή νέας τριχοφυΐας. Η αλήθεια είναι πως ο Αλεξανδρίτης αποτελεί το πιο ισχυρό και γρήγορο laser αποτρίχωσης, δίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματά του σε σκούρες τρίχες που εκφύονται σε ανοικτόχρωμη επιδερμίδα. Όμως οι συσκευές νέας γενιάς με τους εξαιρετικούς ψυκτικούς τους μηχανισμούς και τη δυνατότητα απόλυτου ελέγχου των παραμέτρων από το χειριστή έχουν λιγότερους περιορισμούς από το παρελθόν και λειτουργούν με επιτυχία σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας, με ασφάλεια και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, τις περισσότερες του χρόνου. Η αποτρίχωση με laser και τα laser τεχνολογίας Αλεξανδρίτη φέρουν πιστοποίηση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA ως η μοναδική ενδεδειγμένη ιατρική μέθοδος για οριστική αποτρίχωση. Η μέθοδος εφαρμόζεται με επιτυχία σε κάθε περιοχή του προσώπου και του σώματος, σε άνδρες και γυναίκες, κάνοντας τη ζωή ευκολότερη για όλους.

 

 

 

Λεπτομέρειες Αλεξανδρίτη Laser Αποτρίχωσης

Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί πως η laser αποτρίχωση είναι σίγουρα ο τρόπος να απαλλαγεί κανείς οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, εφόσον όμως αυτή δεν οφείλεται σε ορμονική διαταραχή. Σε περίπτωση που η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, ιδίως όσον αφορά στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πχ. το πρόσωπο, οφείλεται σε προβλήματα ορμονικά, θα πρέπει παράλληλα να αντιμετωπιστούν και αυτά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όντως οριστικό. Σε κάθε περίπτωση πάντως το laser αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να έχουμε βελούδινη επιδερμίδα, ακόμη και αν παράλληλα λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή για να ρυθμίσουμε το όποιο ορμονικό μας πρόβλημα, καθώς και πάλι θα λειτουργήσει, απλώς σε πιο αργούς ρυθμούς. Γενικά η laser αποτρίχωση απαιτεί περίπου 8-12 συνεδρίες για ένα πλήρες αποτέλεσμα, αν και από την πρώτη με δεύτερη συνεδρία θα αντιμετωπιστεί οριστικά και δεν θα εμφανιστεί ξανά ένα 40-60% της συνολικής τριχοφυΐας. Οι πρώτες 2-4 συνεδρίες είναι σημαντικό να απέχουν περίπου 8 εβδομάδες μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να «ξαναφυτρώσουν» όσες τρίχες πρόκειται να κάνουν ξανά εμφάνιση, ώστε να «χτυπηθούν» μαζικά από το laser και να πάρουν και αυτές την πορεία τους προς την εξαφάνιση. Ο Αλεξανδρίτης μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περιοχή του προσώπου και του σώματος, ενώ θεωρείται μία πολύ καλά ανεκτή θεραπεία. Η δυνατότητά του να σαρώνει μεγάλες περιοχές σε μικρό χρόνο, την καθιστά ιδανική και για περιοχές όπως η πλάτη στους άνδρες ή τα πόδια στις γυναίκες. Κάπου εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως το Υπουργείο Υγείας έχει πλέον ανακοινώσει και επίσημα πως η εφαρμογή των laser «αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής». Επίσης πρέπει να ξέρουμε πως το ιατρικό laser είναι ορατό φως και όχι ακτινοβολία, κατά συνέπεια δεν έχει καμία επίδραση σε δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη, όπως οι λεμφαδένες και το στήθος.

 

 

Laser Αποτρίχωση και Περιορισμοί

Μέσα στα χρόνια η ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας και των νέων συσκευών laser αποτρίχωσης έχει άρει πολλούς από τους περιορισμούς του παρελθόντος. Παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα για την απόλυτη ασφάλειά μας και τα μέγιστα αποτελέσματα πρέπει να τηρούμε κάποιους βασικούς κανόνες, που θα μας υποδείξει άλλωστε και ο γιατρός κατά τη συνεδρία. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας λοιπόν πρέπει να φοράμε ειδικά γυαλιά για την προστασία των ματιών μας, ενώ μετά από κάθε συνεδρία, ακόμη και τους πιο ανήλιαγους χειμερινούς μήνες πρέπει για τουλάχιστον 1 εβδομάδα να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία. Πρέπει να απέχουμε από την έκθεσή μας στον ήλιο τουλάχιστον 10 ημέρες πριν και 10 ημέρες μετά την εφαρμογή του laser στο δέρμα μας, και γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε τις συνεδρίες τους πολύ καλοκαιρινούς μήνες με πολύ έντονη ηλιοφάνεια. Η αποτρίχωση με laser αντενδείκνυται απόλυτα σε άτομα με φωτοδερματίτιδα και σε όσους λαμβάνουν ισοτρετινοΐνη.

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Χρόνος Συνεδρίας: 15-60 λεπτά 

Χώρος Συνεδρίας: Ιατρείο

Τύπος Αναισθησίας: κανένας (πιθανώς αναισθητική κρέμα)

Τύπος Θεραπείας: Laser

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ