Μή Επεμβατικές | Ενέσιμες Θεραπείες

Μεσοθεραπεία Προσώπου

 

Η ετερόλογη Μεσοθεραπεία στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική και ιατρική αισθητική και τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην εικόνα του προσώπου.

 

Η Μεσοθεραπεία αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες και συχνότερες σε εφαρμογή θεραπείες της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής και το γεγονός αυτό έχει διττή αιτία. Πρώτον, η μεσοθεραπεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα που φαίνονται τόσο άμεσα όσο και βελτιώνονται μακροπρόθεσμα, χωρίς ανάγκη για αποθεραπεία. Και δεύτερον, η μεσοθεραπεία στη συνείδηση του κοινού είναι πιο ασφαλής και προβλέψιμη σε σχέση με άλλες ενέσιμες θεραπείες, καθώς οι ασθενείς τη θεωρούν, και ίσως είναι κιόλας, λιγότερο παρεμβατική. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η μεσοθεραπεία, όπως λέει και το όνομά της, είναι μία ενέσιμη θεραπεία κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός εγχέει με τη βοήθεια εξαιρετικά λεπτών βελόνων δραστικές ουσίες μέσα στο χόριο, το μέσο δηλαδή στρώμα του δέρματος, εξ ου και η ονομασία «μεσο-θεραπεία». Το στρώμα αυτό δεν μπορεί να το αγγίξει καμία επιφανειακή θεραπεία με κρέμες ή μάσκες, όσο καλές και ποιοτικές και αν είναι αυτές, καθώς απαιτείται ο νυγμός στο δέρμα για να μπορούν να φτάσουν οι δραστικές ουσίες στο επίπεδο του χορίου.

 

 

Τα Είδη της Μεσοθεραπείας

Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος που έχει τεράστιο εύρος εφαρμογής σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και στα μαλλιά, καθώς, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε κάθε φορά, χρησιμοποιούνται και διαφορετικές δραστικές ουσίες προς έγχυση. Έτσι η μεσοθεραπεία μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση, ανανέωση, σύσφιξη, λιπόλυση, αντιγήρανση, λίπανση, ενίσχυση, θρέψη, αντιμετώπιση της τριχόπτωσης αλλά και της κυτταρίτιδας. Για κάθε διαφορετικό στόχο χρησιμοποιείται και διαφορετική δραστική ουσία ή συνδυασμός τους και με πολύ λεπτές βελόνες το ειδικό για κάθε περίπτωση κοκτέιλ διοχετεύεται στο μέσο στρώμα του δέρματος. Η μέθοδος θεωρείται ανώδυνη και οι ενέσεις γίνονται κοντά η μία στην άλλη, σε απόσταση περίπου 1cm και σε πολύ μικρές ποσότητες να εφαρμόζονται σε κάθε νυγμό. Το κοκτέιλ ουσιών που χρησιμοποιείται εξατομικεύεται και εξαρτάται από το βαθμό, την έκταση και τη φύση του προβλήματος, που καλείται να αντιμετωπίσει η θεραπεία. Η μεσοθεραπεία χωρίζεται σε ετερόλογη, που είναι ο τύπος μεσοθεραπείας κατά την οποία εγχέονται μέσα στο δέρμα διάφορες δραστικές ουσίες ανάλογα με το στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε και θα αναλύσουμε παρακάτω, και σε αυτόλογη (λινκ με Αυτόλογη Μεσοθεραπεία), κατά την οποία η ουσία που εγχέεται στο δέρμα είναι το ίδιο μας το αίμα, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας του.

 

 

Μεσοθεραπεία Προσώπου και Τρόπος Δράσης

Η ετερόλογη μεσοθεραπεία προσώπου λοιπόν είναι μία θεραπεία, όπως ήδη είπαμε, εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί από ιδιαίτερα νεανική ηλικία για να προλάβει τα σημάδια της γήρανσης, να ενισχύσει την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος, αλλά και να λειτουργήσει τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά στη φωτογήρανση, ενώ παράλληλα προσφέρει και σύσφιξη και ανάπλαση της επιδερμίδας εκ των έσω. Επίσης, είναι μία θεραπεία που δεν έχει παρεμβατικό χαρακτήρα και δεν στοχεύει στο να αλλάξει με κάποιο τρόπο την εμφάνιση του προσώπου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και διαρκεί ελάχιστα λεπτά στο περιβάλλον του ιατρείου, χωρίς να απαιτεί καν τοπική αναισθησία, αφού η ενόχληση από τους νυγμούς της βελόνας είναι ανεπαίσθητη. Ο γιατρός λοιπόν προχωρά σε εφαρμογή ελάχιστων δόσεων του κοκτέιλ των δραστικών ουσιών σε ολόκληρο το πρόσωπο, στην περιοχή γύρω από τα μάτια, το λαιμό, το ντεκολτέ αλλά και τη ράχη των χεριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν δηλαδή το ζητούμενο είναι η βαθιά ενυδάτωση, η βελτίωση του τόνου, της εικόνας και της ελαστικότητας του δέρματος, η λάμψη και η ανανέωση, το κοκτέιλ ουσιών περιλαμβάνει βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ. Κάποιες φορές μπορούν να προστεθούν και συσφικτικοί ή αποτοξινωτικοί παράγοντες, ανάλογα με την περίπτωση και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο τρόπος δράσης λοιπόν της μεσοθεραπείας είναι διττός και λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Αφενός, προωθεί όλες τις παραπάνω θρεπτικές και ευεργετικές ουσίες κάτω από το δέρμα, στο χόριο, θρέφοντας και ενισχύοντας το δέρμα εκ των έσω και βοηθώντας το να είναι και να παραμείνει υγιές, σωστά ενυδατωμένο και ελαστικό. Αυτή η δράση είναι άμεση και τα αποτελέσματα, ειδικά η λάμψη από το υαλουρονικό οξύ, φαίνονται ακόμη και την επόμενη ημέρα. Αφετέρου, λειτουργεί πιο μακροπρόθεσμα με διαρκή βελτίωση του αποτελέσματος της ανάπλασης και της βελτίωσης της δομής του δέρματος, αφού οι ίδιοι οι νυγμοί της βελόνας κινητοποιούν τους επουλωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού προς όφελος της εικόνας μας, δίνοντας σήμα στους ινοβλάστες για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος στην υπό θεραπεία περιοχή. Έτσι, η μεσοθεραπεία προσφέρει πολύ φυσικά και άμεσα αποτελέσματα λάμψης, φρεσκάδας και υγείας στην όψη του δέρματος, ενώ λειτουργεί και σε δεύτερο χρόνο προκαλώντας ανάπλαση και ενισχύοντας την ελαστικότητα και τον τόνο της επιδερμίδας.

 

 

Μεσοθεραπεία και Λεπτομέρειες

Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται στο περιβάλλον του ιατρείου και θεωρείται μία ανώδυνη και εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία, αφού οι δραστικές ουσίες και οι παράγοντες που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως βιοσυμβατοί και δοκιμασμένοι στο χρόνο. Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 30 λεπτά και συνήθως συστήνονται 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 21 ημερών μεταξύ τους για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, ενώ συνιστάται και επαναληπτική συνεδρία μετά από 6 μήνες ή επαναληπτικός κύκλος στο έτος. Η θεραπεία δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη αποθεραπεία, όμως, όπως σε κάθε θεραπεία της αισθητικής ιατρικής, είναι καλό να ακολουθούνται οι οδηγίες του πλαστικού χειρουργού μετά τη συνεδρία για ένα σωστό και ασφαλές αποτέλεσμα. Οι όποιοι ερεθισμοί και πρηξίματα μετά την εφαρμογή θα υποχωρήσουν άμεσα, ενώ η χρήση πάγου στην υπό θεραπεία περιοχή θα βοηθήσει στην ακόμη πιο άμεση υποχώρηση των εν λόγω συμπτωμάτων. Γενικά καλό είναι να αποφευχθεί η χρήση make up για τις πρώτες ώρες μετά τη συνεδρία, όπως και το τρίψιμο στην περιοχή. Τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα, αλλά θα βελτιώνονται μέρα με την ημέρα, ενώ το πλήρες αποτέλεσμα θα είναι εμφανές μετά την ολοκλήρωση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου των 3 συνεδριών και θα έχει διάρκεια που φτάνει ακόμη και το έτος. Ο συνδυασμός αυτόλογης και ετερόλογης μεσοθεραπείας γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία ανά τον κόσμο σήμερα, καθώς ενισχύει σημαντικά το μακροπρόθεσμο του αποτελέσματος της θεραπείας και βοηθά στην ανάπλαση του προσώπου.

 

 

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Χρόνος Συνεδρίας: 15-30 λεπτά 

Χώρος Συνεδρίας: Ιατρείο

Τύπος Αναισθησίας: Τοπική ή καθόλου

Τύπος Θεραπείας: Ενέσιμη

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ 20% ΕΚΠΤΩΣΗ